torsdag 22 maj 2008

Ottosson och Pettersson på väg in?

Vk.se skriver idag att Mikael Pettersson är mer eller mindre klar för Löven och visst är Micke en mycket bra hockeyspelare, men kanske inte riktigt vad Löven behöver just nu. Vi har redan grovjobbare och behöver i mitt tycke en målskytt. Å andra sidan verkar det som att klubben förväntar sig att Zetterström ska bli den målskytten och då kan Micke bli ett bra förvärv. Eftersom Löven är hans enda alternativ, kanske han inte heller blir dyngdyr, en aspekt som inte är helt oviktig i dagsläget.


Folkbladet uppger att målvakten Markus Ottosson kan vara ett namn för Löven. Killen har hyfsad statistik från totalt fyra allsvenska säsonger med Boden resp. Sundsvall, men spelade senaste säsongen med både Slovakiska Zilina och Asplöven. Kan bli en bra back-up till Siken, kan möjligen konkurrera om första spaden, men går knappast i som given etta. Det är annars vad jag hoppats att Löven skulle göra, försöka hitta en kille som kan spika igen, precdis som Tobbe gjorde många gånger ifjol.


I detta läge börjar jag oroa mig lite för Löven. Forwardssidan känns helfräsch, medans backbesättningen och målvaktssidan lämnar mycket att önska. Offensiv kraft saknas i backlinjen. En back av typen Duane Harmer eller Aki Heino vore inte helt fel. Klubben har faktiskt inte någon riktigt bra defensiv back heller. Vad jag önskar är en som kan hålla rent kring eget mål och samtidigt klara av att slå ett snabbt förstapass till egen spelare utan att pucken hamnar på läktaren a la Rahimi 06/07. Niklas Wallin? troligt är det inte, inte ens sannoligt, men man kan hoppas att Micke har en bra back med sig i portföljen från hockey-VM. En målvakt är halva laget, brukar man säga. Nu har vi dessutom bara en halv målvaktsbesättning. Med andra ord har vi bara ett kvarts lag med en relativt sett oprövad målvakt. Hur bra känns det på en skala?

+++

Intressanta spelare som fortfarande finns ute på marknaden:

Aki Heino
Knut-Henrik Spets
Daniel Ström
Thomas Johansson
Peter Öberg
Per-Anton Lundström
Pär Arlbrandt
Duane Harmer

Vill man gå på mer arg och stort finns dessa i finska Ässet:
Marko Toivonen(D)
Matt Nickerson (D)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ingen Ottosson i Löven. Tycker inte att vi ska chansa nu när vi verkar ha en bra chans att blanda oss i toppen. In med en riktigt bra målvakt. Inget ont om Ottosson, men någon toppmålvakt är han inte. Varför spara i försvaret och vi satsar i anfallet?

Anonym sa...

Känns hemskt nervigt utan Tobbe längst bak. Hur tänker Micky egentligen? Siken kan göra några riktiga kanonmatcher men han håller inte över en hel säsong och troligtvis inte i stenhårda playoffmatcher. Inge bra läge just nu åtminstone.

Anonym sa...

Gpm e tvk n hot sex movies, franksxxxlinks. Dca c, hxw lvkldo|obz dnnpxig g zs ek.

Google