onsdag 11 juni 2008

The Sandwich: Sverige gjorde Mousakka av grekerna..


Käner mig bara tvungen att skriva några rader efter gårdagens triumf. Här försöker Rehhagel med någon form av superdefensiv uppställning, inte varje dag man ser tre (!!??) mittbackar och ett par defensiva mittfältare att förstöra denna fotbollsfest. Men om tanken var att tråka ut Sverige som har Lars "smilfinken & muntergöken" Lagerbäck krävs lite mer. Vissa matcher mot helt övermäktiga motstånd har vi haft någorlunda samma inställning tidigare, men det finns ju gränser!!
Att ett på papperet svagare lag bygger från försvar och satsar på kontringar är nog inte ovanligt, men det får ju inte se ut hur som helst...eller hur? Hur kul var det att se de tre mittbackarna bolla gris eller passa i triangel mitt på egen planhalva när Grekland äntligen erövrat bollen och borde ha försökt gått till anfall? Ingen kan gillat deras inställning och det var sannerligen ingen vacker syn, den enda som inte protesterar är väl Stevie Wonder, han som brukade sponsra gamla Konsum ni vet, och det är fullt logiskt.
Sedan lyckades de ibland få en frispark på Sveriges planhalva eller en hörna på sin höjd, men Sveriges seger var odiskutabel, otroligt härlig och helt nödvändig. Tyvärr kan segern ha varit dyrköpt då mer eller mindre halva laget haltade omkring på slutet då alla byten var nyttjade. Chippen riskerar att ha lirat färdigt, Z är osäker på sitt knä, Alex var inte helfräsch och dessutom tvingades åldermannen Henke kvar på banan trots att han var den som först ville byta...
Zlatans mål var snyggt och Petter Hanssons klassiska "tvåknäare" var lika viktig som stygg, men det saknade helt betydelse den 10 juni 2008 i Salzburg då Sverige gjorde Mousakka av de regerande europamästarna...
Over and out!!

1 kommentar:

löven-bloggaren sa...

En klockren analys av ett fantastiskt ögonblick. Segern var odiskutabel och man kan ju fråga sig varför inte Grekland bytte taktik efter Sveriges båda mål? Å andra sidan verkar man inte kunna attackera. I förra EM såg det ju bara snäppet bättre ut, trots att de då gick hela vägen. Skönt att sån "skitfotboll" inte lönar sig. Nä, fram för offensiv fotboll, många mål och domare som förhoppningsvis fortsätter att "sätta dit" filmare.

Google