fredag 5 oktober 2007

Håller med Westman och Fagervall

Läser om tankarna kring Boorks matchande av tre femmor på Folkbladets hockeysite. Kan bara instämma i det Westman och Fagervall tycker. Brynäs lär hela tiden ha en fräsch trupp och de slipper ha en femma på bänken som knappt får någon speltid.

En annan aspekt är att lagen ofta matchar femmor mot varandra. Det ena laget har en defensivt skicklig enhet som ska plocka bort det andra lagets bästa dito. Kvar blir för Brynäs en kedja när motståndarna har ytterligare två. Det blir ett svårt matchande för Brynäs motståndare, vilket givetvis kommer att gynna Brynäs.

Vad som också är positivt för Brynäs är att femman som sitter på läktaren lär slita häck för att ta en ordinarie plats, vilket resulterar i en nyttig konkurrenssituation som självklart gynnar vilket lag som helst. När Boork sedan är så smart att han ibland även petar stjärnor, visar det att ingen särbehandling sker och alla spelarna måste verkligen ge allt på träningarna. De andra lagen däremot har mer eller mindre hela truppen ombytt till varje match, dvs "alla är ordinarie" och konkurrenssituationen blir då inte lika tydlig. Jag tror att Boork verkligen har kommit på en bra och fungerade taktik som jag är säker på att fler klubbar kommer att ta efter.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mm... fungerar ju jättebra...

löven-bloggaren sa...

Igen taktik är fulländat från början.... ge den lite tid, så ska du se att den ger relultat.

Google