fredag 19 oktober 2007

Seger till slut mot Hammarby

Efter åtta sorger och nio bedrövelser kunde Björklöven besegra Hammarby på Johanneshov med 4-3. Segerskytt blev som så många gånger förr Johan "Mannen som gör viktiga mål" Bergmark. 14:55 in i sista perioden avgjorde han en match som känns som om den borde varit avgjort redan efter två perioder. Björklöven ledde då skotten med 27-13 och hade missat otaliga bra målchanser. Totalt vann man skotten med 42-14, alltså vann man skotten i sista med 15-1 men lyckas ändå släppa in ett mål. Märkligt är bara förnamnet. Märkligt är också hur Löven gång på gång i årets seriespel hamnar i underläge i första perioden och sedan får jobba i uppförsbacke. I sju av elva matcher släpper man in första målet. Inte mentalt redo för match när pucken släpps?

Powerplayspelet verkar fortfarande var ute och irra på Rödbäckslätten. Hur ofta har man inte hört på webradion "Han skjuter... utanför"? Kanske dags att specialträna en enhet? Idag fick man sex tillfällen utan att lyckas. Risken är ju att motståndarna börjar sättta det i system att dra på sig utvisningar mot Löven. På så sätt kan man ju vara ganska säker på att hålla tätt bakåt.

Nu ska jag inte bara stö ris över lagets insats ikväll. Trots tidigt underläge via 0-2 jobba man sig in i matchen målmässigt i den andra perioden. Efter att återigen hamnat i underläge via en straff i början av tredje lyfter man sig igen och kan göra två snabba mål sista tio och vinna matchen mycket välförtjänt.