fredag 12 oktober 2007

Ytterligare en förlust

Björklöven förlorade bortamatchen mot Rögle med 2-0 och parkerar just nu på en förnedrande 11:e plats i serien. laget fick sämsta tänkbara start när Rögle gjorde 1-0 redan efter 58 sekunder. Målskytt var givetvis exlövet Daniel Sondell. Exlöv har ju en förmåga att kliva fram i matcher mot Löven. Målet kom till genom att Anderas Lindahl agerade mycket passiv när en Röglespelare ohotat fick runda lövenmålet och diagonalpassa Sondell som från backplats enkelt kunde runda en helt stillastående Magnus Gästrin och via ett friläge satte pucken bakom en annars alldeles utmärkt Tobbe Lundström i lövenmålet. Ett typiskt baklängesmål för löven som agerar skrämmande stillastående i egen zon. 2-0 kom bara 5 minuter senare när Rögle tursamt via en studs i mittzon fick ett 2 mot 1 läge som avslutades mycket snyggt av David Laudius i Rögle. Efter de målen var matchen en riktig kamp där skillnaden låg i att Rögle hade förmågan att skapa klara målchanser. Tobbe klarade dock alla och var Lövens klart bästa spelare och räddade laget från en större fölust i den tredje perioden. Löven hade , som vanligt, oerhört svårt att skapa riktiga målchanser och när de väl dök upp gick skotten i i mer än hälften av fallen utanför eller täcktes av motståndare. Laget agerar också helt utan tempo, vilket är märkligt eftersom man just valde elitserielag i träningsmatcherna för att uppnå ett högre tempo än motståndarna i serien, men det verkar ju inte alls ha fungerat.


Björklövens problem ligger dock fortfrarande i att man inte har spelare som instinktivt vågar gå på mål. Att Fagervall efter matchen verkar förvånad över att ingen befinner sig framför mål när skotten kommer förvånar mig. Löven har helt enkelt inte den typen av spelare. Vi har brunkare typ Gästrin,Wennerberg,Thörn och Blixt samt gnuggare i Forsberg, Nicke Johansson, Davidsson och Omark som kan gnugga fast puckarna i zonen, men det är via sargerna. Fansen, och media har skikit sig hesa sedan dag 1 av serien att en naturlig målskytt behövs införskaffas och det är lite märkligt att de personer som är närmast spelet inte kan se det. Dabniel Olofsson är en målskytt, ja, men bara mot dåligt motstånd. Jag kan säkert tro att Jocke och Eje upplever att dessa spelare finns i truppen, eftersom vissa spelare säkert går på mål på träningar, men då ska vi i ärlighetens namn säga att det är på träningar mot Björklövenbackar som inte gör en fluga förnär i försvarsspelet. Då skulle nästan också jag gå in framför mål när skotten kommer. I seriematcherna är motståndarnas försvarsspel tuffare och Lövens forward hamnar ute i sarghörnen. Allt detta har en lösning och det är att nya spelare värvas.

Sedan är frågan om det spelar någon roll. Man är nu 11 poäng efter toppen och det kanske är lika bra att bara spela av säsongen, spara pengar och försöka förbättra sig till nästa säsong. Frågan är bara vilka spelare som vill gå till en klubb som har elitserieambitioner, men sladdar i botten av allsvenskan?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tungt nu...?

löven-bloggaren sa...

Skämtar du? Minst 200 kg. : )

Anonym sa...

Är det nåt gnissel mellan spelarna och Faggy? Så här jävla kasst är inte laget. Vad händer egentligen????

löven-bloggaren sa...

Jag har inte hört att det ska vara något gnissel. Jag tror som Fagervall säger att det rör sig om prestationsångest. Man har själv satt upp målsättningen att vara topp 3 och när man hamnar på efterkälken blir man stressad och klarar inte av att hantera pressen från fans och media. Jag tror man begick ett stort misstag när man hissade sig själv inför säsongen. Se på Rögle. Inte ett ljud utåt om målsättning och således ingen press på laget. De kan spela avslappnat och då kommer resultaten. Håppas bara att löven kan vända trenden, för nu ser et inte bra ut.

Google