fredag 1 februari 2008

En bra bortamatch

Jag säger som Magnus Gästrin: -Vi gör en bra bortamatch. Vi tar tre poäng och det är vad vi kan kräva av bortamatcherna. Visst kändes det lite skitnödigt att Oskarshamn tilläts reducera i slutet. Jimmy Blixt borde ha täppt till ytan ute på kanten och lite tuffare spel framför mål Mattias Hellström, men vi kan inte få allt. Daniel Olofsson blixtrade ju till då och då idag och stod för ett riktigt bra förarbete till Gästrins 1-3 mål. Sedan var ju vårt 1-2 mål psykologiskt viktigt, dels för att för att Oskarshamn misslyckats så fatalt i sina powerplay, men vi behövde bara tolv sekunder i PP att stänka dit en balja, dels bara 14 sekunder innan pausvilan. Vi ska inte heller glömma Johan Forsbergs kyla vid 0-1 målet. Tobbe Lundström kanon som vanligt i målet. Övriga gör ett bra dagsverke. Synd att Nybro inte kunde knyta igen mot Västerås. Västerås avgör med 1.37 kvar. Bittert, men kampen fortsätter. Nu tar vi uppehåll och laddar rejält inför den otroligt viktiga bortamatchen mot Rögle den 11 februari.

Målen:
Första perioden
0-1 (4.09) Johan Forsberg (u.a)
1-1 (8.59) Daniel Åhsberg (Patrik Rönnqvist, Chris Nybeck)
1-2 (19.46) Jussi Heikkinen (Kristoffer Berglund, Sami Ryhänen) PP
Paus
Andra perioden
Paus
Tredje perioden
1-3 (5.26) Magnus Gästrin (Daniel Olofsson, Jon Palembjörk)
2-3 (15.00) Richard Gynge (Nicklas Jadeland, Fredric Jaensson)
Skott: 31-27 (10-10,10-14,11-3)
Utv: IKO 5x2 min IFB 5x2 min
Domare: Yosef El-Natou

2 kommentarer:

Anonym sa...

...lite surt att både Västerås och Växjö lyckdes vända och få med sig alla poäng i sina matcher. Nu kan ju inte löven göra mer än sitt i sina mathcer, vi får bara avvakta och se hur långt det räcker.

Slogs av en tanke igår, Sami och Jussi har på kort tid överglänst våra andra nyförvärv. Efter ett par matcher visar de klass man inte trodde skulle lira i grönt och gult under den här säsongen.

...hoppas Mickey jobbar på en förlängning med dessa båda. Jag vet, vi vet inte i vilken serie vi lirar nästa säsong... inte heller säkert att lirarna själva skriver kontrakt nu... men visa uppskattning och uppvakta i allafall.

Anonym sa...

Hej !

Utan att låta alltför inställsam, :), hrm, så tänkte jag med anledning av att jag gillar din blogg och ditt sätt att skriva dina inlägg kolla med dig om du skulle vara intresserad av att göra en krönika någon dag per vecka som jag skulle kunna lägga ut på tekning.se ?

Lite grann som Veckans Viktoria ser ut om du känner till den, det är ju upp till dig hur pretentiös du vill vara, om du alls är intresserad.

Du kan väl fundera på saken i alla fall ?

mvh
Tekarn

PS. Tanken är att Tekning.se ska fokusera på lag från Stockholmsområdet och norrut. Maila mig gärna på tekning@mail.com DS.

Google