fredag 22 februari 2008

Mickey, vi signalerar vad vi tycker om årets trupp!!

Denna säsong har inte hunnit slutföras och redan då gäller det att börja fundera på nästa säsong. Vi har gjort en inventering av den befintliga truppen för att se vad som borde förändras för laget ska kunna utvecklas än mer. Årets säsong kan vi inte utvärdera då den inte ens är färdigspelad, men med tanke på en ökad lönebudget så krävs kvalserien för att vi ska känna oss någorlunda tillfreds.

Tidigare i bloggen har vi funderat kring underhållningsvärdet och att laget i år inte bjudit på något direkt skönspel. Visst, det är inte rätt att vara direkt missnöjd när laget tar de poäng de gör, men på lång sikt gäller det dessutom att bjuda på underhållning. En fantastisk mix av härlig skridskoåkning, otroligt mycket energi i en kombination med vackert och fantasifullt spel skulle säkert locka än mer publik.

Fjolårets framgång kan vi till stor del förklaras genom kontinuitet då laget endast omsatt ett fåtal spelare jämfört med den föregående säsongen. Att det finns en rejäl stomme, gärna med lokal anknytning eller i vart fall norrländsk prägel som kan och accepterar lagets och tränarnas spelidé är självfallet önskvärt. Att ständigt byta tränare eller förändra truppen alltför mycket skapar oro och alla känner som bekant till att det tar lång tid för nya spelare att hitta sina roller. Därför bör kontinuitet vara ett av de ledord som används i själva byggandet av ett lag. Om detta ledord används borde därför fyra till fem backar samt åtta till nio forwards i nuvarande trupp behållas för att det inte ska bli alltför stora förändringar.

Den lokala anknytningen gör att publiken lättare identifierar sig med spelarna och på så sätt tror vi att laget kan bli än mer intressant för publiken. Nog var det säkert några fler som bilade in från Hörnefors för att spana in Hedlund när han spelade. På ett liknande sätt skulle det säkert gå att locka publik från inlandet som är beredd att köra en bit för att spana in ortens stolthet. En förutsättning till detta är dock att dessa spelare visar sådana kvaliteter att de kan tillföra något, dessa spelare ska inte bara ”kvoteras” in.

Det räcker såklart inte att bara köra med kontinuitet och lokala förmågor, men ifall en sådan stomme kan spetsas med rätt karaktärer och härliga artister kan det bli helt fantastiskt. Nu när föreningen dessutom siktar uppåt gäller det att truppen spetsas successivt och de spelare som inte håller måttet måste helt enkelt bytas ut. I detta sammanhang vill vi passa på att kommentera det nästan komiska i att Blixt var en av de som kontrakterades bland de allra sista ifjol. När han väl erbjöds kontrakt så blev det ett över två år!! (??)

Innan vi signalerar dagens trupp vill vi redogöra något ytterligare hur vi tänkt. I dagens trupp har vi självfallet ett antal nyckelspelare med utgående kontrakt. Dessa spelare är självfallet de som bör kontrakteras i första hand, önskvärt vore även ifall det går att skriva dessa kontrakt med något varierande längd. Det skulle nästan vara ett krav, eller i vart fall målsättning, att
ca 30% i en trupp är kontrakterade för minst två år.

Att man sedan vill ha rutin är självfallet, det gäller dock att hitta killar med rätt attityd och vinnarskalle som varit med i hetluften tidigare och ändå har sin bästa tid framför sig. När en trupp ska ha naturliga ledare och spelare med erfarenhet gäller i första hand vad som presterats på isen och inte vilket födelseår som står i passet. Med detta menar vi att Wennerberg och Gästrin är i rätt ålder, har stor rutin från elitserien och gör i år sin poängmässigt sett bästa säsonger. En stomme med dessa spelare känns betydligt fräschare än Olofsson och Davidsson som gjorde flest poäng 03/04 respektive 04/05 och tillsammans inte lirat enda match i elitserien.

Okej, dags att signalera vad vi tycker…..

Målvakter; Tobias Lundström, Tomas Sehlstedt
Backar; Kristofer Berglund (1 år med ES-klausul), Karl-Johan Lundström (1 år)
Forwards; Johan Bergmark (1 år), Jimmie Blixt (1 år), Johan Forsberg, Magnus Gästrin (1 år), Mattias Hellström (1 år), Sami Ryhänen, Christoffer Thörn (1 år), Mattias Wennerberg (1 år)



Backar; Jussi Heikkinen, Jonnie Karlsson, Andreas Lindahl, Patrik Nevalainen,
Johan Svedberg

Forwards; Niklas Johansson, Urban Omark





Backar; Erik Lindberg, Niklas Strandberg
Forwards; Fredrik Davidsson, Daniel Olofsson, Jon Palmebjörk, Johan Wikström








Ifall den trupp vi tycker borde utgöra stomme kommande säsong och framgent skulle kryddas med ett antal pjäser skulle vi mer än längta till kommande säsong. Det vi önskar är en riktigt vass PP-back, en elak lite brutal bjässe som håller rent framför egen kasse, ett par spelande backar och några vassa forwards som ger ett fungerande PP. Tips på spelare som borde vara intressanta, givetvis beroende på ekonomiska förutsättningar men utifrån de kriterier vi listat ovan skulle kunna vara;


Backar;


  • Aki Heino, Växjö. Spelskicklig offensiv rightback.

  • Per Savilahti-Nagander, Luleå, vars kontrakt går ut efter säsongen. Tjänstefel att inte kolla läget.

  • Per-Anton Lundström, Skellefteå, vars kontrakt går ut efter säsongen. Tjänstefel att inte kolla läget.

  • Christoffer Norgren, Skellefteå, vars kontrakt går ut efter säsongen. Tjänstefel att inte kolla läget.

  • Daniel Sondell, Rögle. Spelskicklig hänförare och fältherre.

  • Mats Hansson, Borås. Duktig back med Tmråanknytning.

  • Mikael Aaro, Piteå. Duktig producerande rightback som med specialträning kan bli en tillgång.


Forwards;

  • Nathan Martz, Storhamar, poängproducerande center med rightfattning.

  • Bröderna Abbot, Cameron och Chris, Frisk-Asker, öser in poäng i den Norska ligan.

  • Tobias Forsberg, Modo, vars kontrakt går ut efter säsongen. Tjänstefel att inte kolla läget.

  • Peter Öberg, Modo, vars kontrakt går ut efter säsongen. Tjänstefel att inte kolla läget.

  • Niklas Zetterström, Sundsvall, som tidigare flaggat för en eventuell flytt norrut.

  • Alexander Larsson, Sundsvall. duktig och hårt arbetande spelare.

  • Niklas Granberg, Piteå, spelskicklig och skridskostark som borde pröva lyckan i högre serie.

  • Magnus Isaksson, Luleå, vars kontrakt går ut efter säsongen. Tjänstefel att inte kolla läget.

  • Robin Lindqvist, Luleå, vars kontrakt går ut efter säsongen. Tjänstefel att inte kolla läget.

  • Viktor Lindgren, Luleå, vars kontrakt går ut efter säsongen. Tjänstefel att inte kolla läget.

  • Mario Kempe, St. John's Fog Devils, flaggar för evenuellt spel i allsvenskan.

  • Mattias Beck, AIK, målfarlig. Ett långskott.

  • Jens Jakobs, Nyköping. Producerande rightspelare. Kan fungera i en tredjelina.

  • Pär Arlbrandt, Klagenfurt, klart långskott, men kan vara värt att kolla.

Inga kommentarer:

Google