torsdag 28 februari 2008

Wennerberg lämnar?

Hörde ett oroande rykte från en källa med god insyn i Löven att Mattias Wennerbergs tjej fått jobb i Stockholm via ett bemanningsföretag och att Matttias kommer att följa med och spela med någon av elitklubbarna där. Han har ju kontrakt även över nästa säsong, men vet någon om det finns en inbakad ES-klausul i det kontraktet?

Sedan kan man ju tycka att det känns märkligt, eftersom löven nyligt flaggat för sitt nya samarbete med Proffice: Jag citerar: Samarbetet går ut på att Björklöven, med hjälp av Proffice, skall kunna erbjuda intressanta spelare och deras närstående jobb under tiden i klubben. (Läs hela artikeln här) Det kan ju knappast röra sig om Proffice, för vilken hjälp är det i så fall?

Det vore oerhört illa för klubben om man tappar spelare på grund av att närstående får jobb på annan ort. Sticker dom pga ES-klausuler kan vi inte göra mycket, men när det hänger på att skaffa jobb till närstående, måste vi helt enkelt bli bättre. Vad annars är ett samabete med ett bemanningsföretag då värt om vi inte kan behålla skyttekungen?

Ska vi ha möjlighet att ta nästa steg som förening måaste spelare som Mattias Wennerberg vara kvar. Så enkelt är det.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det vore ju synd att tappa en spelare av Wennerbergs dignitet, men är det inte så att näst intill alla spelare idag sitter på ES-klausuler? Inte konstigt då att ekonomin ser ut som den gör i AS-lagen. När du får fram riktigt bra spelare som drar publik, så signas de av ES-lagen och de dåliga spelarna blir kvar. Alltså vill man bara ha halvbra spelare istället för riktigt bra, eller?

Google