tisdag 19 augusti 2008

Inför Hockeyfestivalen: Björklöven

Löven-Bloggaren avslutar genomgången med det fjärde laget i hockeyfestivalen och det är givetvis vårt älskade Björklöven:

Nyförvärv:
Fredrik Öberg (F), Skellefteå
Martin Johansson (B) , Stavanger
Magnus Isaksson (F) , Luleå
Niklas Zetterström (F), Sundsvall
Jonas Floberg (F), Sundsvall
Linus Boström (F), Björklöven J-20
Anton Edlund (B), Björklöven J-20
Daniel Wälitalo(Mv), Björklöven J-20

Förluster:
Kristoffer Berglund (B), Luleå
Patrik Nevalainen (B), Rauman Lukko
Niklas Strandberg (B), Piteå
Fredrik Davidsson (F), SC Riessersee
Sami Ryhänen (F), Blues
Urban Omark (F), Asplöven
Nicklas Johansson (F), Sundsvall
Jon Palmebjörk (F), Sundsvall
Daniel Olofsson (F) , Piteå
Erik Lindberg (B) , Klubblös
Jimmy Blixt (F) , Klubblös
Johan Wikström (F), Klubblös
Tobias Lundström (G) ,Klubblös

Efter fjolårets misslyckande blev operation rensning den enda utvägen. Ut med brunkarstilen och in med mer klubba och puck och jag måste säja att många nyförvärv ser riktigt spännande ut. Fredrik Öberg behöver ingen närmare presentation. 243 poäng på 393 elitseriematcher på 10 säsonger säjer det mesta. Blir han bara återställd från sin handledskada kommer han att uträtta stordåd. Synd bara att publiken inte får ta del av hans storhet redan nu. Det skulle minsann behövas för att stilla fansens något besvikna syn på Löven. Niklas Zetterström och Jonas Floberg har gjort mycket nytta i Sundsvall och lär med tiden göra detsamma i Löven. Magnus Isaksson för ännu en relativt anonym tillvaro i Umeå, men jag är övertygad att det inte behövs många matcher för att Umeåpubliken ska få en ny favorit. Inte för inte att många i Luleå redan saknar honom. Trots sina 21 år har han redan hunnit med tre elitseriesäonger (150 matcher)! "Gamle" Martin Johansson har återvänt till sin hemstad och lär ge stabilitet i de bakre leden. Även många juniorer vill visa att de har en framtid i Björklöven. Det visade de inte minst i årets första träningsmatch mot Vaasa sport då de stod för samtliga Lövenmål.

Dock finns en hel del orosmoln. Målvaktssidan ser farligt tunn ut sedan Tobias Lundström under märkliga former slank ur Lövens grepp. Inte heller backbesättningen imponerar och här måste klubben agera för att på allvar kunna ge topplagen i AS en match. En målvakt, två backar samt minst en forward behöver inhandlas, men som vanligt sitter det i pengaroch ibland får man känslan av att löven är urblack för att i nästa sekund ana ett visst mått av penningahög. Hur som helst, här i hockeyfestivalen får vi vara nöjda om laget spelar bra hockey, för att kräva segrar är att nog gapa efter för mycket. Möjligen ska vi kunna nagga Skellefteå på någon poäng, eftersom motviation ofta slår klass. Löven har ju dock inlett träningsmatchandet mindre bra för att vara mild. Framförallt "A-lagsspelarna" måste börja visa framfötterna. Varför känns det som om Löven behöver så mycket mer tid att hitta sitt grundspel än övriga klubbar?

Träningmatcher:
Björklöven-Vaasa Sport 4-3 ef. str.
Sundsvall - Björklöven 6-0

1 kommentar:

Anonym sa...

Enligt N Westman startar A Edlund på bekostnad av K-J Lundström i ett av de tre backparen. ...hmpf.. vilket skämt alltså! Man skäms!

Ska bli skoj och se ifall juniskedjan fortsätter vara den piggaste eller om Bergmark kan få igång Isak och Z på allvar!

Google