torsdag 21 augusti 2008

Seger i derbyt

Björklöven vann något oväntat derbyt mot Skellefteå med 3-2 efter förlängning. Detta blev inte heller någon match som går till historuien som den mest välspelade, men ett klart steg i rätt riktning för Björklöven. Man krigade bra och flera spelare gjorde sin klart bästa insats så här långt under säsongen. Thomas Selstedt återigen mycket stabil i målet. Vland backarna tycker jag att Karl-Johan Lundström skötte sig bra och utdelade ett antal bröstvärmare med livet som insats, Martin Johansson visade kyla i vissa trängda lägen, men även visst slarv i andra. Andreas Stenling gjorde ett vackert mål, men bör inte vara puckförande i uppspelsfasen. Jussi Heikkinen avgjorde med ett slagskott som satt röätt fint. I övrigt lika osynlig som Jonnie Karlsson och Johan Svedberg. Bland forwards var Johan Forsberg riktigt bra genom hela matchen. Han stressar, som vanligt, måtsåndarbackarna till misstag varenda byte. Han gör aldrig en dålig insats. Han går verkligen till jobbet varje dag. Magnus Isaksson visade att han vill opch ska ha pucken när han är på isen. Det syns att han har självförtroende och han väntar inte på att någon annan ska fixa biffen. Han slänger den på grillen själv. Jonas Floberg visade stundtals att han vill vara med och lira. Några snabba rajder i Skellefteås zon hann han med, men försvann emellanåt. Även Niklas Zetterström glimtade till bitvis och visade varför han var tongivande i Sundsvall. Magnus Gästrin var en nagel i ögat på många Skelleftespelare under matchen och det är alltid jobbigt att möta "en jobbig jävel". Vi får inte glömma juniorkedjan som kanske var den bästa enheten tillsammans. En, för mig, totalt okänd Jimmy Andersson går in och bitvis dominerar i Skellefteås zon är imponerande. Även Linus Boström jobbade förtjänstfullt.

I Skellefteå då? Jo, visst var han bra David Rundblad. Riktigt bra. Vilken framtidman Skellefteå har i honom. Härliga offensiva räder och man förstår liknelsen med Johan Åkerman. Även Tim Erixsson visade på en mycket moget backspel. Framåt handlade det mest om Kimmo Koskenkorva som hade en enorm fart under konståkningsskridskorna(?) eller var det möjligtvis jetmotorer? Plus även till Christian Söderström och Martin Lundberg. I övrigt verkade de övriga Skellefteåspelarna måttligt intresserade av matchen. Pratade med några Skelleftefans efteråt och de var inte milda i sin kritik mot laget. Kan inte annat än förstå dom, samtidigt som man som lövare är mer nöjd idag än igår. Nu ska vi inte dra för stora växlar över denna matchen, men en seger är i alla fall en seger och det är ju aldrig fel att slå Skellefteå. Publiksiffran då? ca 2 500 är givetvis alldeles för lite. Fattar inte riktigt vad det är med Umeborna. Det är över tjugo år sedan vi spelade SM-final. Kom över det!

1:a perioden:
0–1 (2.29) Christian Söderström (Kimmo Koskenkorva, Jyri Marttinen)
1–1 (4.08) Andreas Stenling (Magnus Isaksson)
1–2 (18.59) Fredrik Krekula (Christian Söderström, Kimmo Koskenkorva) spel 5 mot 4
Skott: 10–11
2:a perioden:
Skott: 7–13
3:e perioden
2–2 (1.12) Johan Forsberg (u.a), spel 5 mot 4
Skott: 5–13
Förlängning
3-2 (1.49) Jussi Heikkinen (Johan Bergmark)
Skott: 2–0
Totalt:
24–37
Utvisningar IFB: 6×2 min SAIK: 6×2 min
Domare: Ulf Rådbjer
Publik: 2 587

1 kommentar:

Anonym sa...

Alltid lika skönt att få trycka dit AIK, vilket sopgäng när det gäller.... matcher mot Löven. Med fullt manskap och med rätt inställning hade det säkerligen dragit rätt kallt där ute! Då hade många av lirarna vart förkylda till fredagsmathen.

Siken, juniorerna och palten är ju överlägsna hittills.

Google