torsdag 7 augusti 2008

På väg ut ur idet

Efter en längre tids dvala sitter jag återigen vid burken. Vad har då hänt sedan senast? Följetongen Öbbe
var en trist historia. Numera utagerad och vi väntar med spänning när karln kan gå för fullt. Frågan man ställer sig är väl om det kommer någon kedjekamrat till honom som kan sätta målchanserna han kommer att skapa. Odiskutabelt är väl att Wolverine blir tredjelänk i förstakedjan.

En anna fråga som är på tapeten är om vi får vår efterlängtade PP-back? Man kan ju läsa titt som tätt att affischnamn ska in, att man avvaktar, att man pratar med spelare, men inget konkret.

Hockeyfestivalen närmar sig och med den hockeyfebern. Jag börjar bli rätt sugen och är glad att man satt humana biljettpriser. Det för mig osökt in på kommande tisdags träningsmatch mot Vasa i Lycksele. Jag trodde inledningsvis att syftet med matchen var att ge lite tillbaka till närområdet och sprida lövens namn i länet, men med biljettpriser på 100 kr per vuxen och en gräns för ungdomasbiljett vis 12 år lär få motstatt effekt. Vilken 13 åring ska behöva betala vuxenbiljett? Vem ser en träningsmatch med ett ickelokalt lag för 100 kr? Nä, att försöka tjäna stålar i Lycksele lär inte ge fler anhängare. Snarare tvärt om. Ta då istället halva priset om man ex. kommer dit klädd i grön-gult eller har med sig en jätteflagga. Priset 2 för 1 är en annan modell eller varför inte helt enkelt 50 kr? Slår vad om att det kommer dubbelt så många åskådare vid 50 kr som vid 100 kr, så det skulle ge ett nollsummespel.

Till sist börjar freetransfer spelarna bli få, men varför inte någon av dessa?

Hur var det med Niklas Wallins vänskap med Öbbe? Fortfarande ledig på marknaden.

Sedan min våta dröm:

1 kommentar:

Anonym sa...

Välkommen tillbaka, det var sannerligen på tiden...

Vad gäller fler förvärv verkar de för närvarande bli lika många som Umeå Södra har våldsamma huliganer. Men oavsett hur det låter, måste det finnas något som lurar i vassen. Antingen fiskar Mickey efter mer pengar eller så har han gått rejält torsk i någon förhandling och är sur. Karln kan i alla fall aldrig vara nöjd med årets trupp... oavsett hur mycket billigare den nu blivit!! Hellre förvärv tidigare än artistare bara, även om sådana säkert illfälligt höjer tempen något!

Vad gäller mötet med Vasa i Lycksele håller jag fullständigt med. Om det sedan är Löven eller Lyxele som är snikna låter jag vara osagt. Det smakar unket oavsett.

Löven skulle istället på varje försäsong lägga någon träningsmatch i Nordmaling, Vindeln, Lyxele, Vilhelmina eller liknande... syftet skulle då primärt vara att marknadsföra sig, "sälja in föreningen" och visa att ortens killar i framtiden kan lira i den gröna tröjan.

Google