söndag 17 augusti 2008

The Sandwich: Hur blir eller blev laget egentligen??

Den 11 april i vår spekulerade jag och LB kring hur laget kunde se ut och vi skrev om tänkbara nyförvärv och presenterade dessutom var sitt lag. Hur blev det nu då? Fick vi några rätt eller är det kanske inte det slutliga laget vi ser? Med tanke på resultaten hittills får vi verkligen hoppas att det tillkommer några pjäser.

För att visa hur väl vi förutspådde eller önskade markeras "våra" lirare med kursiv stil. Ett troligt lag då alla är friska och disponibla skulle kunna se ut enligt följande;

Målvakter:
Sehlstedt (Wälitalo)
1-0 till TS som hade en junior som back up till den önskade Tobbe.

Förstafemman
A Stenling, J Heikkinen - N Zetterström, F Öberg, M Wennerberg
3-3 i den första femman, 4-3 totalt. LB satte öberg i sitt lag medan TS hade Lindahl numera Stenling i sitt. Ingen av oss hade med Jussi i laget, återstår att se om det var rätt att ge karln en tröja.

Andrafemman
J Svedberg, K-J Lundström - J Forsberg, M Gästrin, J Bergmark
5-5 i den här femman då samtliga var rätt väntade. 9-8 i matchen mellan TS och LB...

Tredjefemman
J Karlsson, M Johansson - M Lundberg, M Isaksson, J Floberg
3-3 i den här kampen då vi båda trott att Karlssons skadebeymmer skulle förhindra en förlängning och dessutom var det ingen som såg Sundsvalls Floberg som en kommande lövare. 12-11 totalt...

Fjärdefemman
A Edlund, M Matushkin - C Thörn, M Hellström, L Boström
5-4 till TS då jag gav Edlund en plats i mitt lag. Värt att notera är att både Matushkin och Boström fanns med i våra trupper som extraspelare. Summasummarum 17-15 till TS.

Vad säger då det? Vi hade i vart fall båda förutspått och tippat truppen rätt bra där i april. Då vi båda inte "spikat" truppen kan ni vara säkra på att vi saknar några pjäser. Eftersom vi båda önskat Tobbe som förstakeeper ser vi gärna en riktig utmanare till Siken om förstaspaden än en backup i form av Michal Zajkowski.

Då vi båda satt Matushkin som extraback fattas det fortfarande den där spelförande förstabacken som skulle kunna heta Duane Harmer. Han har klarat sig bra i Norge och hyggligt i ES så han skulle utan tvekan vara ett bra tillskott till dagans trupp. Då ingen av backarna är någon jätte eller särskilt fysisk hade det smakat mumma med en Sergei Fokin kopia som med bläckfiskarmar kunde suga in och fast motståndarforwards.

Zetterström skulle i dagsläget vara den tänkta snipern i en förstakedja, utan tvekan hade det smakat hallonbåt om Niklas istället fått lira utan press i en tredjekedja med Isaksson och Floberg och vi i stället fått den där rightfattade snipern till Öbergs lina. Förutom Morrison finns det garanterat lirare tillgängliga på marknaden som skulle kunna sätta strutar på Öbbas mackor.

Med tanke på Jens Ledins insatser så här långt och Thörns skada lär han få fortsätta i truppen ett tag till. Annars då? Vilka karaktärer saknar du och har du kanske tips på förvärv? ..men du kanske är lika nöjd som Fagerwall? "Jag tar hellre skiten nu...!" Att förlora mot Sundsvall...hmpf...det gör man bara inte om målsättningen är att lira i Elitserien. Amen.

Inga kommentarer:

Google