lördag 2 augusti 2008

The Sandwich: Tyvärr bara 2 dagar till arbetshelvetet!!

Semstern börjar tyvärr lida mot sitt slut och det är under den här tiden man bara borde ha sovit om sig och fyllt kroppen med energi, fibrer, vitaminer, Omega 3 och allt annat som är nyttigt. Semester har man bara om en gång om året så det är då man verkligen passar på att leva, på gott eller ont lämnar jag helt öppet. "Lördag hela veckan!" som en granne uttryckte det..

När man nu tar på sig kostymen igen efter dessa veckor sitter den inte som den borde och man känner sig väl inte tokladdad direkt, milt uttryckt! Synd bara att det är dessa få veckor på året då alla verkligen är på bra humör och man hela tiden möts av glada leenden. Att kostymen sitter som den gör beror mest på att grillen hela tiden varit minst ljummen och att kall öl är alldeles för gott.

Att någon eller de flesta har lite ågren inför arbetet igen är nog inte så konstigt; sömnen har inte alltid varit den bästa, någon har säkert fuskat med fibrerna och vitaminerna och jag kan nästan garantera att det slunkit ner någon eller några extra öl de senaste veckorna. Att vi då ska tvingas tillbaka till skrivbordet och måsta vistas där i ca 11 månader innan vi släpps ut igen kan knäcka den bäste. Tur då att det finns en härlig idrott och ett underbart lag att följa dessa mörka månader.


Men i kväll är det sista lördagen innan arbetet tar vid och då gäller det trots allt att passa på. För att få en helt lyckad kväll gäller det att börja i tid och jag vet inget bättre sätt än att sitta och läppja på en sval Dry Martini. En Dry Martini innehåller inte så många ingredienser så vid den här tiden på dagen borde de flesta klara av den. Blanda bara 1 del torr vermouth, 2 delar gin, 1 oliv med lite is. Skakad eller rörd?? Alla vet säkert vad James tyckte i alla fall...

Med en sval Drajja i handen är det läge att börja rigga för kvällens grillning. Själv kör jag med en kolgrill så då gäller det att kolen eller briketterna får dra rejält i tändvätskan innan man tänder. När vi sedan har tänt gäller det att sitta lugnt i båten och låta det bli riktigt hett innan själva grillningen börjar.

Vad som sedan grillas är upp till var och en; fågel, fisk eller mittemellan.. smaken är som baken, delad och hårig! Själv gör jag gärna en blandning med någon kycklingfilé, ett par majskolvar, en bit filé, en knyte lökblandning och några rejäla skivor halloumi. Om denna buffé toppas med en fantastisk potatisgratäng och några goda såser är det väldigt svårslaget.

Drycken till maten är självfallet helt valfri, själ tar jag gärna ett par glas röda av exempelvis Château Mont-Redon eller Amarone Classico men om man är mer sugen på öl kanske det slinker ner eller annan av antingen Grolsch eller Staropramen. Då maten lagt till sig i magen lite kan det smaka med lite kaffebönor och lite whiskey alternativt lite cognac. Själv är jag svag för lite rökigare Islaywhiskey så det blir nog en eller annan Lagavulin eller Laproaig på altanen.

När det blivit svalare på altanen och det är läge att söka sig inomhus kan det vara tid att blanda till en Gin & Tonic. Det är en verklig klassiker som åtminstone jag aldrig någonsin kommer att bli less bli på. Smaken är inte på något sätt magnifik, men den väldigt friska, något bittra och samtidigt läskande smaken är bara så oslagbar. En drink som passar sommar som vinter, fotboll som hockey! Men nu är sporten hockey, laget är Löven och i kväll är det sista helgkvällen innan jobbet.

Om det inte blir många glas ikväll kanske det kommer ett inlägg om hockey imorgon, ikväll njuter vi bara av semestern!

Inga kommentarer:

Google