fredag 23 november 2007

Inför matchen mot Leksand

Leksand borta är givetvis årets svåraste bortamatch, men som lövare måste tro jag på en skrällchans. Löven har visat att man kan spela bra mot bra motstånd och det lär man få idag inför en fullsatt Ejedals Arena.

Jag kan inte låta bli att kommentera uppgifterna i dagens VK om att Leksand gått ut med ett pressmeddelande där man kommenterar Joakims Fagervalls åsikt om Leksands målvakter. Visst, Belfour i alla ära, men även om Eddie Läck har näst bäst statistik i serien (efter Belfour) är inte statistik allt. En målvakt bör ha andra kvalitéer också. Rutin till exempel och i en kvalserie tror jag inte Eddie Läck skulle överträffa Tobbe Lundström och inte Thomas Selstedt för den delen heller. Visst har Leksand bra målvakter, men deras statistik beror till mångt och mycket att de har ett bra lag framför sig. Bara genom att skicka ut pressmedeelandet visar Leksand att man har respekt för Löven, annars skulle man inte bemöda sig besväret och visst, Löven är värd respekt efter sex raka segrar. Leksand har i och för sig det dubbla, tolv rakar segrar och det är ju rätt hyfsat, faktiskt mer än rätt hyfsat, kanske till och med ... elitserieklass?

Åter till kvällens tv-sända match. Hoppas innerligt att Löven kan hänga med från start, så att matchen inte blir som Lövens senaste tv-sända match, den borta mot Rögle. 0-2 nästan omgående och så var den matchen körd. Det är oerhört viktigt att Löven fortsätter att få utdelning i powerplay, något som verkligen fungerade mot AIK. Att det sedan spelmässigt inte kommer att vara vackert kan vi nog alla skriva under på. Man lyckas sällan inte lugga Leksand på poäng i Ejedals Arena genom skönspel. Det kommer att bli kamp,kamp och åter kamp och det kan öven bra. Hjärnan säger givetvis Leksand seger, men Löven har bra statistik på Leksand och eftersom leksand gillar det där med statistik säger hjärtat oavgjort, varför inte 3-3?

Laget ikväll:

Målvakt: Tobias Lundström (Thomas Sehlstedt)

Förstafemman: Jonathan Carlsson, Kristofer Berglund – Mikael Lidhammar, Magnus Gästrin, Mattias Wennerberg

Andrafemman: Karl-Johan Lundström, Andreas Lindahl – Johan Forsberg, Johan Wikström, Nicklas Johansson

Tredjefemman: Erik Lindberg, Patrik Nevalainen – Christopher Thörn, Mattias Hellström, Daniel Olofsson

Fjärdefemman: Niklas Strandberg, – Fredrik Davidsson, Urban Omark, Jon Palmebjörk

Inga kommentarer:

Google