onsdag 14 november 2007

ZZZZZeger efter sudden, snark!

Efter riktigt uselt spel i den första perioden och ställningen 0-0 trodde jag faktiskt en bit in i andra att vi skulle få uppleva en mållös match i SkyCom. Sällan har man sett en sämre match... eller i år har dom varit skrämmande många faktiskt. Björklöven var i alla fall det klart bättre laget, men ändå med förtvivlat svårt att få fart på spelet och skapa riktiga målchanser. Lidhammar sprattlar dock till i andra och får först ett friläge efter en underbar passning från Kristofer Berglund och i bytet efter kan han göra 1-0. Där trodde man att proppen skulle gå ur och visst det blev lite mer fart i matchen, tuffare närkamper, lite slagsmål kring målen i slutet av den andra perioden. Vad som sedan hände i pausen vete tusan, men i tredje var skitspelet åter tillbaka och Sundsvall tilläts ta över matchen. När Sundsvall gjorde ett av årets skitmål i inledningen av tredje gjorde också det mentala spöket en snabbvisit i hallen. Sundsvall fortsatte att spela bra, men Löven kunde kontra in 2-1 efter ett riktigt snyggt placerat slagskott av Johan Wikström, som för övrigt spelade fram Lidhammar till 1-0 målet. Seger? Närå, Sundsvall kunde kvittera genom Alexander Larsson som fick valsa runt i lövens försvarszon och efter en smart screen kan lägga pucken mot mål och eftersom det kändes som om hela västerbottens befolkning stod framför Tobbe i målet, såg han inte ett schmack och 2-2 var ett faktum.

Löven tog tag i förlängningen och efter bara 48 sekunder kunde Johan Wikström bli tvåmålsskytt och avgöra matchen.

Spelakritik
Johan Forsberg jobbade hårt hela matchen, men borde kanske ha förvaltat någon av sina två frilägen. Kristoffer Berglund och Jonathan Carlsson ett stabilt backpar. Mikael Lidhammar pigg emellanåt framåt. Övriga kan betydligt bättre. Var är Mattias Wennerberg, Magnus Gästrin, Daniel Olofsson, Andreas Lindahl? Erik Lindberg såg jag faktiskt, men det var mest för det ser ut som om han spelar hockey med en gul innebandyklubba.Johan Wikström var trots 2 mål och en assist osynlig i matchen, men samtidigt bra att någon levererar. Ingen har väl glömt Paulo Rossi? Tobias Lundström gör en stabil insats i kassen, men var gör han på Sundsvalls första mål?

Sammanfattning
Totalt sett en riktigt dålig match av Löven och det är fortfarande oerhört märkligt vad få linjer man kan skönja i Lövens spel. Det råder en total avsaknad av timing i de flesta situationer på isen och det leder till att det mest schyfflas puck runt isen. Idag funderade jag mer än en gång om man spelade med en sån där mjuk gummipuck som sonen har i hobbyrummet eller om isen var i dåligt skick. Samtidigt börjar man förstå vilken betydelse spelare som Erik Forsell och Erik Anderson hade för fjolårslaget. Den speltypen som han hålla i puck, ta sig in i zon, vända ut mot sargen och hitta lagkompisar i slottet finns inte i dagens lag, tyvärr och som det ser ut nu kan man fråga sig om det kommer att bli bättre. De spelare som saknades idag är ju av samma typ som dom som redan finns på isen. Visst, vi får fyra femmor när de återkommer, men behöver vi en femma till som schyfflar? Jag tvivlar.

Läser till min förskräckelse på Westmans blogg ett uttalande av matchvinnaren Johan Wikström: - Fan, Sundsvall bjuder inte på mycket. Vi får göra hela jobbet själva. Det kändes som om tankarna började komma redan när de gjorde 1-1. Har man den inställningen att man börjar tänka negativa tankar när motståndarna gör ett mål, så vete faan? I hockey blir det mål och jag hoppas innerligt han får göra 100 armhävningar efter ett sånt uttalande. Jag trodde att Löven kört med mental träning i år, men den kanske Johan har missat? Efter ett baklängesmål är det bara in och tugga terrier och visa lite jädra anamma!

Målen:
Paus
1-0 Mikael Lidhammar (Wikström, Davidsson)
Paus
1-1 Niklas Zetterström (Floberg)
2-1 Johan Wikström (Wennerberg, Lindahl)
2-2 Alexander Larsson (Striz,Romö)
Sudden death
3-2 Johan Wikström (Forsberg,Johanson)
Slut
Skott: 37-30
Utv: IFB 6x2 SUN 10x2

Inga kommentarer:

Google