torsdag 29 november 2007

Seger mot Bofors

Men inte var det mer. Jag kan fortfarande inte komma på att jag varit nöjd efter en enda hemmamatch i år. Jo, Malmömatchen kändes stabil och i någon mån poängen mot Leksand, men i övrigt känns det inte bra.

Inte längre roligt
Det ser för jäkla illa ut när Löven spelar. Underhållningsvärdet är nästan lika med noll. Jag kommer fortfarande på mig att häpna över vissa öppnande passningar i matcherna typ: Wow, vilken passning, för att sedan komma på mig att sådana borde finnas i överflöd i matcherna och gör också det i många matcher man ser på TV. Men Löven, ja jag vet inte. Visst är man glad för att dom vinner, men till och med jag, som skulle kunna missa min egen födelsedag för en match, håller faktiskt på att tappa sugen. Hockey i Skycom är inte längre roligt. Det är snudd på fantastiskt att 3000 personer hittar dit varje hemmamatch eftersom underhållningen knappt är värd entrépengen. Förr i tiden kunde man stå ut med aptråkiga matcher eftersom man hade spelare som exempelvis Alexander Beliavski som själv stod för värdet av entépengen. Nu saknas sådana spelare och visst kan det vara orättvist att gämföra dagens spelare med Sajsa, men lite ska vi fatiskt kunna kräva.

Som ett STIGA hockeyspel
I matchen spelade Löven 14 minuter och 16 sekunder i spel 5 mot 4 och gör ett mål. Lägg till att man i 1.18 spelade 5 mot 3 utan ett skott på mål. Det som trodde att powerplayspelet börjat fungera efter fyra mål mot AIK kan tänka om. Det ser fortfarande lika visset ut och det är inte konstigt. Passen är så dåliga att varje spelare måste behandla pucken varje gång dom får den för att kunna leverera nästa pass. Sedan står spelarna så stationerat på sin utgångsposition att det påminner om ett klassiskt STIGA hockeyspel och ett sånt powerplay är inet svårt att försvara sig emot.

Trots allt seger
Fanns det egentligen något positivt med matchen?
Visst fanns det det. Tobbe fortsätter att vara lysande i målet och visst, laget har bara släppt in 13 mål på de senaste 8 matcherna, varav fyra senast mot Leksand, så försvarsspelet måste få mer än godkänt. Kul att både Karl-Johan Lundström och Jimmy Blixt fick sätta varsin balja och sedan måste jag bara lyfta fram Johan Forsberg igen. Han skridskoteknik till trots, jäklar vad han jobbar och sliter och vinner puck. Sedan tar det väl emot att kalla det positivt, men domarens dåliga insats var ändå positiv sett ur Löven synvilkel, då han var var ännu sämre sett ur Bofors suynvinkel. Aslutningsvis hörde jag igår ett rykte som jag inte alls gillade. Förståeligt, men inte långt ifrån bra.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Men jösses, vilken cliffhanger!

Anonym sa...

...visst var det, nog kan han alltid!!

Visst ska vi vara nöjda över poängen, fast det är bara att instämma...man ska inte bli förvånad över ett lyckat uppspel eller att en forward lyckas sin göra sin gubbe en gång. Tyvärr är det precis så det ser ut nu...

Davidsson snurrade på innebandymanér vid ett tillfälle och Forsberg tråcklade sig också förbi vid något tillfälle och skapade en chans helt på eget initiativ. Fast det får inte vara så att minns något för att det hände, eller kanske bara lyckades vid något enstaka tillfälle.. ibland får man visserligen glädjas åt en lyckad tackling; läs Wennerberg, Blixt eller Lundström.. och visst, det ingår i spelet och ibland kan en tackling ge energi åt laget och en spelfördel.

Fast någon gång kunde man väl få glädjas åt ett par snabba passningar i följd eller ett lyckat uppspel i power play?? ...fast det kanske är för mycket begärt, men man tycker ju att sånt tränar på redan som pojkspelare. Jag vet inte om Löven lyckats spela sig in anfallszonen hittills den här säsongen... två forwards på samma kant, den första drar med sig backen, lira på den andra... se så svårt var det väl inte??

Kom på mig själv alldeles nyligt; "Ja, men det ser ju ändå rätt bra ut..stabil PO-plats trots att det ser ut som det gör. Vänta då tills PP sitter och vi inte tappar onödiga poäng hemma mot t.ex. Nybro eller Huddinge, då djäklar!!" ..fan nu känns det mer som "Vänta bara tills det här luftslottet sprängs, vi har egentligen bara haft tur och Tobbe har på egen hand fixat de flesta av poängen."

Då blir det inte kul att vakna upp som grön-gul!!

löven-bloggaren sa...

Ja, du Anna om du bara visste .... om du bara visste ...

... the sandwich, we´re on the same level ...

Anonym sa...

...and floor!

Google