fredag 23 november 2007

Väntad förlust mot Leksand

Som väntat kunde Löven inte rubba otroligt starka Leksand borta inför en fanatisk hemmapublik. Annars tycker jag att Löven var hyfsat med fram till det något billiga 2-0 målet, fast å andra sidan kan man kanske inte lasta Tobbe trots allt. Han var helt fantastisk i övrigt och utan hans storspel hade förlusten varit ännu större. Han var planens stora gigant och även vi som sagt förlorade känns det skönt att vi har seriens bästa målvakt i Tobbe Lundström. Leksand får säga vad dom vill och statistiken till trots får Ed Belfour visa lite mer innan man kan utnämna honom till seriens bästa målvakt. Står man i ett så bra lag som Leksand ska man tametusan hålla nollan. Så bra är Leksand just nu. Efter 2-0 målet är matchen körd och Löven hade behövt få ett mål för att göra match av det hela. Nu var Lövens avslut på tok för klena och när orken tröt allt eftersom matchen led kunde Leksand behärska matchen lite som dom ville.

Läs på, gubbar
Annars satt jag mest framför teven och irriterade mig på TV4sports kommantatorer med Bosse "gnällspiken" Berglund i spetsen. Han satt mest och klagade på domarnas insats och deras missar. Han har femtielva repriser att titta på och skaffa sig en uppfattning , medans domaren ska avgöra på tiondelen av en sekund. Fokusera på annat, Herr Berglund! Har du helt tappat spelsinnet? Inte blev det bättre att han och hans kollega inledde sändningen med att meddela att Löven gjort en sen ändring i laget då Marcus Lundberg blivit ersatt av Johan Forsberg. Hallå, grabbar!! Marcus Lundberg tillhör lövens trupp, men har varit utlånat till AIK Härnösand sedan i september! Johan forsberg har varit Lövens genomgående bäste spelare de sex raka segrarna tidigare. Man undrar ju hur dom förberett sig egentligen? Sedan späder man på när Leksands Herman Hultgren drar på sig en utvisning och säger att där är han van att sitta, trots att Leksand har fem killar som har fler utvisningar än honom och att allsvenskan har ett 50-60 tal spelare som dragit på sig fler utvisningar än honom. Han är inte heller historiskt sett en speciellt mycket utvisat spelare. Läs på ännu mer, gubbar!! Någon som la märke till hur ofantligt mycket Joakim Fagervall matchade Niklas Strandberg första halvan av matchen? Inte jag heller, det var bara våra kära kommentatorer som ideligen blandade ihop Jonathan Karlsson och Strandberg. Snyggt.Proffsigt. Elegant. Sedan avslutar man resonemanget kring Tobbe Lundströms fantasiska match med att säga nåot som ska förklara Tobbes kvalitéer: - Han har ju faktiskt spelat i elitserien med Modo. Är det en bättre merit än spel Tre Kronor, herrar kommentatorer?

Löven i rutan
Jag har ändå svårt att vara riktigt besviken efter denna match. Leksand var klassen bättre Det är bara att buga och tacka för lektionen. Lite tråkigt dock att de två gånger Jag sett Löven i TV har det inte blivit ett enda Lövenmål(Rögle 0-2 & Leksand 0-4), men vi krigar vidare. Ett plus också till de Lövenfans som fanns på plats. Ni kanske inte hördes, men ni var ofta i bild och det var rätt härligt. Finns det egentligen något vackrare än en Lövare i rutan? Tror inte det.

Inga kommentarer:

Google