fredag 14 december 2007

"Bye bye Bajen, bye bye..."

Jag blev glad, smickrad och stolt över att ha blivit tillfrågad om att knåpa ihop ett par rader ifrån den senaste hemmamatchen. Jag ser ödmjukt på uppgiften och hoppas bara kunna förvalta detta förtroende på bästa sätt. Olyckliga omständigheter gör att vi på almanackan ser fredag 14 december innan detta publiceras, matchen kan därför kännas något överspelad. Fast bättre senat än aldrig, här följer min analys av matchen.

Den här matchen hade kunnat beskrivas som ”En dag på jobbet” eller en match i serielunken. Att beskriva detta som någon form av lunk känns som ett hån gentemot de motionärer som någon kväll trotsar tv-soffans dragningskraft för en joggingtur eller annan fysisk aktivitet. En lunk för mig antyder i vart fall någon form av rörelse som faktiskt skulle kunna innebära en pulshöjning.

Löven gör inte mer än ett handfull minuter på hela matchen som är okej. Tyvärr kräver inte matcher likt denna mer av ett lag som tillhör toppen när de på hemmaplan möter seriens slagpåse. Inget ont om Bajen fast i dagsläget har de inget i den här serien att göra. På det sättet utgör de faktiskt ett stort hot mot topplagen. Dessa topplag borde få en sportlig chans i den kommande kvalserien och då måste de få sparra mot bättre motstånd.

Bajen får totalt ihop 11 skott på mål i den här matchen och när Löven endast ställt ut en oknuten skridsko på isen kan det inte vara godkänt. Det är nog bara att konstatera att laget inte väcker större intresse och jag försökte faktiskt hitta någon kommentar på deras hemsida för att se vad de själva tyckte om matchen. Förutom själva matchstatistiken hittade jag inte en rad och de bleka Bajenlirarna fick säkert dessutom en riktigt tråkig bussresa hem i onsdags natt.

I den här matchen fick Löven vid ett flertal tillfällen chansen att öva på sitt power play och trots mycket speltid i fem mot tre lyckas inte laget producera nästan något. I går sprang jag ihop med två arbetskollegor vid faxen och efter ett par minuter behandlades detta ämne och en av herrarna lovade på stående fot att han skulle göra en minst lika god insats i de här spelformen. Trots att det säkert var 30 – 35 både kg och år sedan han hade ett par skridskor så ligger det något i det. Han skulle med bravur klara rollen som Wennerberg och Blixt har framför målvakten och skulle han användas som skytt från blå blir han lagets förstaalternativ, jag tror nämligen inte att det avlossats något skott från blå ännu.

Nu har t.o.m. Fagerwall gått i både VK och Folkbladet och kritiserat det egna pp-spelet och om det innebär någon förändring återstår att se. Jag tycker att det på ett ganska tydligt sätt visar hur bra herrarna lyckats med truppens sammansättning till denna säsong. Oavsett uppgift i ett lag gäller det att nyttja varje spelares bästa egenskaper. I år tror jag problemet till stor del förklaras av att rutin ifrån Elitserien överglänst de kvaliteter eller egenskaper som dessa spelare egentligen besitter. En defensivspecialist från Sundsvall ska inte nyttjas i PP eller en brunkare från samma lag ska inte vara spelaren som styr PP eller tar upp pucken i anfallszonen.

Jag har tidigare mest sett Bergmark som en stor kämpe med figterhjärta som varje match sett till att materialförvaltaren Dahlgren i vart fall haft en tröja att tvätta. Ju längre denna säsong gått blir det väldigt påtagligt att Bergmark dessutom är en stor playmaker och nu hoppas jag bara att han tillfrisknar så snart som möjligt så att han får styra upp lagets minst sagt usla power play. Som laget spelar i denna spelform idag kan det knappast bli sämre. På något märkligt sätt känns spelet både nonchalant och ängligt på samma gång. Varje pass ska helst vara ett flipp-pass, när pucken sedan ska bearbetas med skridsko eller stoppas med handen innan den spelas vidare blir inte tempot alltför högt. När sedan alla saknar självförtroende till att avlossa något skott blir inte spelet alltför effektivt, vi kan bara lugnat konstatera att power play kommer att bli bättre....det kan nämligen omöjligt bli sämre.

Statistik från matchen
1 Period:

1-0 (4.43) Johan Forsberg (Magnus Gästrin, Mattias Wennerberg)
2-0 (12.53) Tobias Forsberg (Magnus Gästrin) spel fem mot fyra.

2 Period:
3-0 (15.47) Daniel Olofsson (Magnus Gästrin).


3 Period:
4-0 (14.30) Mattias Wennerberg (Johan Forsberg, Kristofer Berglund)
5-0 (16.54) Daniel Olofsson (Nicklas Johansson).
Skott: 49-11.

Domare: Olof Lindqvist , Örnsköldsvik.Publik: 2 937.

Tankarna är många och jag har flera obearbetade ämnen, det återstår att se ifall dessa ges utrymme i detta forum någon gång framöver.

Over and out!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller med dig. Nog fan borde dom gjort betydligt fler mål, fast hur inspirerande kan det vara att möta bajen? Vilket skitlag!

Google