söndag 23 december 2007

Från A till Ö som vi ser det … hittills

En liten julklapp från oss på Lövenbloggaren ...

Ahlström: Kul bekantskap som givit oss en helt annan syn på domarnas agerande på isen.

Bomben: … när smällen det?

Carlsson: Jonathan har varit ett mycket stabilt backlån från Brynäs som förhoppningsvis återkommer efter junior-VM.

De dåliga domarna: Lindqvist, Larsson…vilka fler har vi? Känns inte som att domarna håller samma klass som spelarna, det ska trots alla vara näst högsta nivån i Sverige.

Erik Andersson: Killen fick utstå sanslöst mycket skit i höstens möte vid återbesöket i SkyCom. Klart att han ska få en del gliringar, fast det ska ju vara i rimliga proportioner. Kul trots allt för Erik att han håller en ordinarie centerplats i elitserien.

Fredagsmatcher: Ger alltid bra stämning och dessutom lite klirr i kassan. Tror inte Snack har lika många besökare en söndag inför match mot exempelvis Hammarby eller Nybro!!

Gula bortatröjor: Om det är dessa som gjort bortaspelet något stabilare kan vi låta vara osagt, bortaspelet känns dock aningen stabilare än förr. Sedan var det snack om i tider av nostalgi och liknande som lanserade löven sina gula tröjor, någon som vet när vi senast lirade i gult borta?? Gula bortatröjor konkurrerade med knapp marginal Grundspel: Försöker fortfarande förtvivlat att skönja ett sådant i Lövens spel, men brunkarhockey kanske är en metod det med.

H: Läktarsektionen i SkyCom där Green Devils huserar och skapar en fantastisk och stundtals magisk stämning på lövens hemmamatcher. Utan denna klack hade matcherna varit dödtrist och

Ivrigast: Erik Lindberg hade så bråttom ut på första träningen med sitt nya lag att han glömde att ta av sig skridskoskydden.

Junior-VM: Alltid intressant och givetvis extra intressant är vi har EN spelare som är fostrad i Björklöven. Inte tre, herr Speaker!

Kristofer: Lyssnar till efternamnet Berglund och har varit den klart lysande stjärnan i årets Björklöven. Passa på att njuta av denna kille, nästa säsong har vi honom inte längre.

Lundström: Äntligen satsar vi på en förstemålvakt och Tobbe har i likhet med Kristofer varit lysande. Synd bara att Mats Lavander försöker värva över honom till Luleå till nästa säsong!

Målskytten: När kommer du? Numera har kravet minskats från sniper, rightare och målskytt till bara målskytt. Som sagt, när kommer du?

Nicklas Johansson: Betydligt roligare i år att efter hård sommarträning kallas fitnicke, än fjolårets föga smickrande fetnicke. Synd på skadan bara, Nicke inledde storstilat och var på försäsongen och inledningen av serien bästa forward.

Omark: Urban från Danmark och Hellström från Modo, vilken av dessa som skulle ersätta Big E och vem som skulle ersätta Sundström kommer jag inte ihåg, lägger vi dessutom till att storebror Lavander lämnat laget kan vi bara konstatera att centersidan ser betydligt svagare ut. En riktig hänförare som tar tag i spelet, det visar sig inte minst i power play.

Powerplay: Det spelet har verkligen inte fungerat. Någon som hört den förut?
Kanske dags att sluta nöta på träningarna så att pressen släpper?

Quicksilver: Johan Forsberg är inget annat. Man kan inte annat än älska hans inställning och attityd. Vilken puckvinnare, skridskotekniken till trots.

Rackarrökare: Andreas Lindahls slagga i krysset som betydde 5-2 hemma mot Oskarshamn. Varför skjuter karl inte oftare? Varför dröjer det 1 367 minuter och 40 sekunder av säsongen innan du inser att du kan skjuta? Du provade samma sak mot Västerås med nästan samma resultat. Pröva oftare, Andreas.

Spetskompetens: Finns den överhuvudtaget? Det satsades och pratades om både karaktär och spets, hittills har tyvärr inte de dyra och invärvade lirarna levt upp till våra förväntningar.

Tifo: När klacken lägger manken till håller de elitserieklass. Lätt. Respekt!

Uppspel: Redan som pojklagsspelare nötte vi detta. Vem som tar vilken båge. Vad vi gör om alternativ 1 inte fungerar. Även mycket timing och improvisation för att lös upp ett försvar. Borde inte Lövenspelarna gjort detsamma?

Viljan: Att vinna har hittills varit betydligt mindre än rädslan att förlora.

Wennerberg: Äntligen verkar han ha kommit igång. Det var på tiden.

X: Hittills i år har fyra matcher slutat oavgjort, två av dessa har Löven avgjort i sudden. I fjol förlorade löven tre och avgjorde själv lika många, då var det vid sammanlagt sju tillfällen under grundserien som det krävdes fem min extra. I PO gick inte mindre än hälften av de sex matcherna till förlängning och löven vann två av dessa. För att leva länge denna säsong tror jag det är nödvändigt att fortsätta på den inslagna vägen.

Ytterligare spetskompetens: Detta hade säkerligen behövts för ett någorlunda fungerande spel skulle ha kunnat presteras. Nu har vi tyvärr bara en massa brunkare och energilirare som gnuggar på…sedan hade det varit roligt med en back som direkt vänder spelet och inte i alla lägen söker burskydd och invänta forwards i rätt bågar våga improvisera!!

Zedno Chara: En back av denna klass hade behövts i löven av flera skäl. Stor och riktigt toff, spelar dessutom vårdat, fantastiskt enkelt och det blir ändå väldigt effektivt.

Ångest: Känner fortfarande detta över hemmaförlusterna mot Nybro och Huddinge. Vi hade legat såå mycket bättre till OM …

Ännu mera spetskompetens: I början av säsongen både trodde och hoppades man på förstärkningar under säsongen. Inget ont om de tillfälliga lånespelarna som kommit, oerhört nyttiga fast kontinuiteten blir inte så bra när dessa kontrakt förlängs ena dan och rivs den påföljande. Vilka signaler det sedan sänder till de egna juniorerna kan vi bara ana, vad de tycker kanske vi höra och se framöver…

Ödmjukt: Gemensamt ord för alla Lövens backar. Ingen av dessa har kapaciteten ge motståndarna skrämselhicka. Alldeles för ödmjukt, snällt och ärligt försvarsspel. På tok för lite ”på gränsen” spel. Det ska göra ont att befinna sig i Lövens försvarszon. Det gör det verkligen inte idag. Märkligt det där, när vi har så många forwards som kan smälla på.

God Jul önskar Lövenbloggaren och The Sandwich

Inga kommentarer:

Google