fredag 7 december 2007

Seger till slut




"Bullen lever i våra hjärtan" skanderade klacken med samma text på banderollen när Roger "Bullen" Hägglunds tröja hisades upp i taket inför dagens hemmamatch mot Rögle. Samtidigt höll speakern ett känslosamt tal om Bullens liv, både som person och som hockeyspelare. Då var man nära till tårarna kan jag säga. Jag kommer aldrig att glömma dig, Bullen. Rest in peace!




Ja, men matchen då?

Rapport till förbundet?
Jag funderade hela tredje perioden hur man summerar en 0-0 match. Nu fick vi till slut en mål, men det var i sudden death och det var inte heller mer. Eftersom pucken inte velat leta sig in i målet på hela matchen blev Mattias Hellström livrädd när han blev fri i powerplay i mitten av SD och överlät helt sonika arbetet til Fredrik Davidsson, som knappt heller han vågade att sätta pucken i mål, men med knapp styrfart in gick den in och två poäng var bärgade. Nu ville Rögle ha målet till spark, vilket jag är väldigt tveksam till och tränarna var till och med inne på isen efter det att lagen tackat varandra och lämnat banan för att protestera mot målet. Illa, gubbar illa! Rapport till förbundet? Med all säkerthet.

Lysande målvakter
Annars var behållningen båda lagens målvakter. Tobbe Lundström, helt lysande i Lövenmålet och Sebastian Jonsson, lika lysande i Röglemålet. Hur karl lyckades rädda Tobias Forsbergs skott i tredje perioden förstår jag inte än. Att sedan en match med 65 skott under ordinarie tid kan sluta 0-0 är egentligen rätt märkligt, men samtidigt kändes det rätt tidigt i matchen att det inte skule bli några mål. Pucken fick liksom ett eget liv när det hamnade i skottsektorn, nästan som om den förvandlades till en riktigt mjuk gummitrissa som for lite vart den ville.

Kvalseriekänsla
Samtidigt visar den här matchen hur tokjämna dessa två lag är, även om Rögle givetvis blir bättre med Kenny Jönson i laget (tack och lov att han inte var med). Det var nästan lite kvalseriekänsla över matchen och det var kanske en fingervisning om vad som komma skall. De 4 100 personer som hittat till Skycom i ösregnet hjälpte till att skapa en bra atmosfär i hallen. Hoppas alla kommer tillbaka. Kanske varannan tar med sig en kompis, så vi får ett utsåld Skycom, något som Joakim Fagervall tycker vore det bästa nyförvärvet. Varför inte?

Sedan måste jag kommentera det enormt pinsamma i, att man år efter år får bevittna detta "dripp dropp dripp dropp". När fasen ska man fixa taket, så vi skipper skämma ut oss med spelavbrott för att fixa isen? Skycom, en evenemangsarena? Jo, kyss mig!

Målen:
0-0
Paus
0-0
Paus
0-0
Paus
2:34 1-0 Fredrik Davidsson (Hellström, Berglund) PP
Slut
Skott: 40-28(18-13,12-7,7-8.3-0)
Utv. IFB 6x2 min RBK 9x2 min + 1x10 min
Publik: ca 4100

2 kommentarer:

Anonym sa...

Stämningen var magisk, inte många matcher de sista åren som fler än de tappraste i klacken står kvar och applåderar efter slutsignalen.

Skönt att uppleva 0-0 matcher som är riktigt bra, nu var nog både spelare, tränare och publik nöjda trots att det inte blev några mål.

Inte säkert att det gjort någon skillnad ifall Kung kenny lirat, fast inte hade Rögle varit sämre i alla fall...

Anonym sa...

Trist att Löven inte har värvat en tung målspottare.
Då hade det blivit tre poäng och hopp om ett liv i KS.
0-0 efter 3 perioder hemma känns inte alls bra.
Snacka om tacksamma fans, oavsett vad Fagge gnäller om.

Google