lördag 29 december 2007

The Sandwich: Tobbe spikade igen!!

Lätt chockad, men så klart positivt överraskad över kvällens resultat.. jag hade inte vågat drömma om poäng och den femtilapp jag jag brände på expekt grämer jag mig inte alls över. Redan på förhand, med fullt manskap hade detta varit en tuff match. Till kvällens match saknades J-VM spelarna och Wikström som nyligen opererat foten. När sedan backarna Karlsson och Lindberg lämnade återbud, såg det inte direkt ljust ut...

Jag gillar tanken på att truppen fylls ut av juniorer, när det då fattas ett antal spelare vore det inte så ologiskt ifall man "tvingades" lira några av dessa juniorer. Till kvällens match fanns Edlund, Lundberg och Matushkin med...det är väl vackert så, fanns för min del borde de gärna vara delaktiga också, inte bara följa med för att värma bänken, fylla vattenflaskor eller peppa de övriga lirarna.

Redan när truppen sätts samman anser jag att stommen ska utgöras av egna spelare, som antingen fostrats i Björklöven eller i närområdet. Denna stomme ska spetsas, inte bara kompletteras av breddspelare. Då borde det i varje årgång finnas utrymme för ett antal juniorer som får chansen att utvecklas tillsammans med riktigt bra spelare och får viktig matchträning i allsvenskan.

Åter till kvällens starka insats, löven ställde upp enligt följande;

Målvakter: T Lundström (T Sehlstedt)

Förstafemman: A Edlund, P Nevalainen - J Palmebjörk, M Gästrin, D Olofsson.
Andrafemman: A Lindahl, N Strandberg - J Forsberg, U Omark, M Wennerberg.
Tredjefemman: J Svedberg, K-J Lundström - N Johansson, M Hellström, C Thörn.
Fjärdefemman: M Matushkin - J Blixt, M Lundberg, F Davidsson.


Statistik från matchen:

1 perioden:
0-1 (05.02) Jon Palmebjörk (Magnus Gästrin, Daniel Olofsson)

2 perioden:
0-2 (10.53) Karl-Johan Lundström (Johan Svedberg)
0-3 (18.39) Magnus Gästrin, psykologiskt mål i numerärt underläge

3 perioden:
0-4 (08.20) Mattias Wennerberg (Andreas Lindahl, Johan Forsberg,) PP

Skott: Totalt: 34-27.


Avslutar med att plocka en del av Fagerwalls egna ord, ingen är direkt förvånad över Tobbes insats...fast är han inte lit väl viktig för lövens framgång ...eller fall?? Hemska tanke ifall det här är Tobbes sista säsong, helt klart håller han klass för en högre serie. Vi får bara be till högre makter att Mats Lavanders locksång inte låter så bra i Tobbes öron.

Mycket glädjande också att höra Niklas Wikegård formligen strör lovord över vår egen Krisse Berglund i J-VM. Matchen mot Danmark blev ju ingen direkt värdemätare, fast det är ju alltid kul och viktigt att få hänga några kassar...betydligt roligare i morgon när Sverige verkligen får bekänna färg mot Canada

Inga kommentarer:

Google