torsdag 6 december 2007

Missnöjd med missnöjet?

Joakim Fagervall uttalar sig idag på Folkbladets hockeysite där han uttrycker att han är missnöjd med missnöjet bland fansen. Ja du Jocke, du får ursäkta, men ni har faktiskt er själva att skylla. För det första. Folk är inte kräsna efter kvalseriesuccén ifjol. Folk vill ha underhållning, Det bjöd fjolårslaget på och det har årets lag inte gjort, även om segrarna hittills näst intill varit lika många.

För det andra. I en artikel i VK den 10:e maj säger Mattias Hellström följande:- Jag tror att vi kan bli riktigt bra i höst, säger Mattias Hellström och låter helt övertygad om att Löven kommer att tillhöra den absoluta toppen i allsvenskan kommande säsong. Detta höll du med om. Din högste chef uttryckte i en artikel i VK den 6 augusti: - Vi har definitivt bättre lag än förra säsongen. Här får man en känsla av att ni har som mål att ligga topp tre och kriga om en direktplats till kvalserien.

Nu, efter många om och men ligger vi femma efter att ha klättrat bra den senaste tiden, men efter en sämre inledning. Uttalar man eller bara antyder höga målsättningar, får man stå upp för dessa, även när det blåser snålblåst. Det är sånt som svältfödda fansen klamrar sig fast vid. Laget har än så längre inte levt upp till dessa antydningar och uttalanden, även om vi har tagit poäng av både Leksand och Malmö. Visst, vi vinner, men segrar är samtidigt inte allt. Publiktappet visar främst på att underhållningsvärdet har sjunkit, så när kritiken kommer Jocke, ta till dig den istället för att bita tillbaka. Björklöven bjuder inte på underhållning just nu, så enkelt är det. Sedan är det trots allt fansen som betalar stora delar av din lön. Du vill väl inte att fansen ska vara missnöjd med ditt missnöje över deras missnöje?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Måtte Boork ersätta både Fagge och Micke. Det skulle locka mer publik och sponsorer men framförallt bra spelare som vet att Boorken kräver 100%-iga insatser.
Lövens kräftgång måste få ett slut!

löven-bloggaren sa...

Ja, Boorken vet jag inte, men Löven rosar inte marknaden just nu, så mycket kan jag hålla med om. Vi behöver lirare att blanda upp brunkarna med.

Anonym sa...

..undrar om inte Janne kan vara rätt ute, Fagerwall har nog fått lite hybris av fjolåret... han står garanterat i ett bås i elitserien nästa höst trots allt... vi får se vilket klubbmärke det är på kavajen!

Vart Micke håller hus har jag ingen aning om, jag hoppas bara för guds skull inte att år 1987 fortfarande ska värdesättas så högt. Finns det inte resurser att förstärka laget med under säsongen är denna post helt onödig och dessutom otroligt resurskrävande.

Löven måste våga tänka laterallt, för att alla andra lag har en sportchef eller klubbdirektör behöver inte vi också ha det. Det gäller helt enkelt att lämna motorvägen och leta sig fram på de små stigarna...

Snegla lite på My football team, (eller vad det hette) låt fansen sätta samman truppen utifrån budget. Eller anställ en sportansvarig på projekt, en rimlig budget och "Du får 2 mån på dig att fixa ett lag". Idéerna kan vara oändliga och oavsett vilken stig föreningen väljer är chansen stor att laget kommer att lyckas minst lika bra. Ofta är det långt ifrån motorvägen man hittar den helt unika stigen ingen trampat på tidigare...

Google