söndag 16 december 2007

Tanke på lutfisk ledde till torsk...

Tyvärr var inte grabbarna inte riktigt på tå idag i inledningen, riktigt tråkigt att se när så mycket stod på spel. Trots ett rejält övertag i skottstatistik (36-19) inkasserades en förlust i sista seriematchen innan juluppehållet. Att det var en riktigt viktig sexpoängsmatch verkar inte ha varit helt klart för alla i laget.

Laget var formerat enligt följande:

Målvakt: Thomas Sehlstedt.

Förstafemman: Jonathan Carlsson, Kristofer Berglund - Daniel Olofsson, Magnus Gästrin, Tobias Forsberg.

Andrafemman: Niklas Strandberg, Andreas Lindahl - Mattias Wennerberg, Urban Omark, Johan Forsberg.

Tredjefemman: Patrik Nevalainen, Johan Svedberg - Christopher Thörn, Mattias Hellström, Jon Palmebjörk.

Fjärdefemman: Erik Lindberg, Karl-Johan Lundström - Fredrik Davidsson, Nicklas Johansson, Jimmy Blixt.


Jag vet inte varför Siken fick förtroendet just i dag, jag gillar egentligen tanken på att matcha båda målvakterna. Fast på slutet har Tobbe varit given etta och det måste ha funnits en lättare första match för den gode Siken än att hoppa in i sista matchen mot ett av seriens formstarkaste lag. Jag hoppas verkligen att skälen var goda och att det gjordes med någon slags tanke....tyvärr kändes det nämligen som att Löven redan gjort uppehåll och drömde om skinka och lutfisk. Då kunde de passa på att lufta Siken och ett sådant beslut kan absolut ha fått alla spelare att se lite lättare på matchen och resultatet vet vi...

Västerås imponerade inte så mycket rent spelmässigt, visserligen kändes de betydligt vassare i anfallszonen och de gånger de var i numerära överlägen visade de prov på härlig effektivitet.
I den spelformen finns det helt klart mycket att jobba på, det är alldeles uppenbart. I den här matchen får Löven chansen vid inte mindre än nio tillfällen och lyckas med att göra ett (1!!!) mål, det är självfallet helt oacceptabelt och detta måste lösas. Västerås visade med sina två mål på fem försök hur ett numerärt överläge ska nyttjas. Finns inte egenskaperna eller kvaliteterna att hantera trissan i denna spelform inom laget, då måste det helt enkelt köpas denna kompetens. Om inte laget förbättrar sig i denna spelform kommer det att visa sig bli helt avgörande längre fram i vår..

Om VIK inte direkt imponerade med ett briljerande spel så visade de i alla fall en härlig attityd och inställning till matchen från första minuten. När de klarade av boxplay eller slängde sig och täckte skott stod flera av spelarna upp i båset och slog klubborna i sargen. Även under själva spelet var det vid flera tillfällen fler gula som stod upp än som satt och vilade på rumpan. Väldigt stora kontraster om man jämförde med det gröna båset, där de flesta använde bänkarna. På slutet av matchen vaknade Löven något fast närmare än en reducering kom man aldrig.

Att tåget till en direktplats till kvalserien har lämnat perrongen känns ganska klart, tyvärr tror jag den här förlusten kan visa sig oerhört ödesdiger längre fram. Även om bortaspelet blivit betydligt bättre under säsongen tror jag Löven skulle må bra av fler hemmamatcher i ett eventuellt play off än att tvingas vinna flera matcher borta.

Statistik från matchen

1 Period:
0-1 (2.56) Patrik Berglund (Patrik Nilsson, Emil Axelsson)
0-2 (17.52) Kalle Olsson (Sebastian Meijer, Stefan Hellkvist) i spel fem mot fyra.
Skott: 10-10

2 Period:
1-2 (6.44) Magnus Gästrin (Daniel Olofsson, Tobias Forsberg)
1-3 (12.06) Sebastian Meijer (Stefan Hellkvist) i spel fem mot fyra.
Skott: 11-4

3 Period:
2-3 (10.44) Andreas Lindahl (Jon Palmebjörk, Urban Omark) i spel fem mot fyra.
Skott: 15-5 Totalt: 36-19
Utvisningar: Löven 5 x 2min, VIK 9 x 2 min, 1 x 10 min
Publik 3 692


Då var betydligt roligare att mitt Charlestown Chiefs tog en seger i kvällens omgång i Livehockey. I 6-3 matchen gjorde Jimmie Borgqvist inte mindre än 5 poäng (4 mål) och Chiefs kunde faktiskt visa upp 40% effektivitet i power play.

Over and out!

1 kommentar:

Anonym sa...

Löven borde kanske på NHL-manér anställa en PP coach? 40 % är inte fy skam. Annars var det kul men Löven ett tag. Trodde nästan att Löven skulle kunna nå topp 3, men nu? SUCK

Google