söndag 30 december 2007

The Sandwich: Kinapuffar räckte för 3p mot Nyköping!

Risk för mellandagshockey och lite si-så-där-inställning till eftermiddagens drabbning med Nyköping där vår egen Sasja numera är sportchef? Absolut, enligt den observatör som lämnade mig en muntlig rapport. Hade lite på känn att det skulle bli en lite avslagen historia efter urladdningen mot Växjö i fredags. I dessa tider gäller det att samla poäng och då kan man inte vara missnöjd med de tre vi fick efter 2-1 mot Nyköping.

Tydligen startade grabbarna i ett hyfsat tempo och de visade både prov på fin skridskoåkning och härlig intällning genom att spela med mycket energi, precis enligt Fagerwalls order. Om det var den första perioden som gick för lätt eller om de bara lade av kan vi låta vara osagt. 2-0 efter de två första var tydligen något i underkant och något mål till hade säkert stängt matchen tidigare.

Jag hade hoppats att det underkända 3-0 målet hade skapat någon smaskig rubrik, för den observatör som jag delar de flesta matcher med är av de mer enögda slaget, om man säger så... Nu hade detta mål visserligen gjorts på en andra sidan banan, fast det brukar inte alls innebära att domaren närmast händelsen har sett allt på rätt sätt. Fast allt är ju inte av ondo heller, det tyder ju på stort engagemang och riktigt jävlar anamma i alla fall...

I tredje verkar grabbarna ha slumrat in något och utifrån skottstatistiken kan vi bara konstatera att vi har en riktigt bra målvakt, även om det inte kommer som någon överraskning direkt. Lite svagt ändå att den stora publiken (4 217 st) ska behöva sitta lite på nålar när vi möter ett lag av Nyköpings klass och får en sådan inledning. Kan omöjligt förstå varför vi inte klarar av att lira hela matchen, tycker alldeles för många matcher dör av och det andra laget bjuds in. Nu hade visserligen Nyköping visat en hyfsad form på slutet och med 4-0 segern i skallarna fast det risk för kollaps, men siktar vi uppåt ska vi bara "lira på". Föreningen säger sig sikta uppåt och ifall vi jämför med de övriga topplagen i serien känns det som att vi oftare "faller igenom", siktar vi uppåt är det bara till att visa klass. Inget lag har någonsin snackat sig upp, det lär inte hända heller..bara till att visa på isen vad som gäller!!

Statistik från matchen

1 perioden:
1-0 (5.21) Magnus Gästrin (Daniel Olofsson, Fredrik Davidsson)
2-0 (14.03) Andreas Lindahl (Urban Omark) PP!!
Skott: 13-9.

2 perioden:
Skott: 10-6

3 perioden:
2-1 (6.26) Jimmie Kraft (Niklas Olausson).
Skott: 8-17 Totalt: 31-32
Utv, Björklöven: 8×2. Nyköping: 7×2,1×10.

Glädjande att så många sliter sig från släkten för en match i serielunken, eller så var det precis det som var anledningen, kul oavsett att 4 217 kommer för att se Löven ta tre viktiga poäng. En del kanske kom för att skymta Sasja och de hade säkert hoppats på någon slags hyllning till en av de största i vår förening. Hade han stått i båset hade det garanterat varit annorlunda, nu blev visst ingenting om jag förstod allt rätt. Vad gäller publiksnittet är det glädjande att Löven endast har Leksand för sig i tabellen. Snittet borde heller inte sjunka, vi har efter Växjö seger mot Rögle rejält häng på Västerås och den så viktiga fjärdeplatsen.

Vad gäller målfyrverkeri, eller mäktiga raketer av annat slag i dessa tider syntes inte mycket i Sky Com... vi gläds ändå åt de två puffar som trots allt gav tre poäng, vackert så!


Mitt Charlestown Chiefs gjorde sin plikt och ikväll blev det seger med 5-1 i Livehockey, även om jag gläds åt ett mål i power play för Löven så nyttjade Chiefs två av sina sex tillfällen... 33%!!

Over and out, vi möts igen...

2 kommentarer:

löven-bloggaren sa...

Återigen en klockren analys och en klockren rubrik. Även om du tydligen inte heller var på plats har du fått ihop en bra summering av matchen.

Nog är det väl rent förjäkligt att man inte kan stänga matcher på klassiskt vis. Klarar man inte av att backa hem, så fortsätt att spela som i första perioden. varför ge det andra laget initiativet när man har det själv? helt sinnessjukt egentligen. Sedan vet jag att man vill slå vakt om det man har och blir försiktig, men laget har mer än en gång visat att manklapparihop. Nu höll det visseligen hela vägen idag, men lär visst ha varit riktigt nära ett par gånger. Nä kör på i tre perioder och vinn med 5-6 mål.

Anonym sa...

Håller fullständigt med föregående talare.

Google