fredag 14 december 2007

Omark visade vägen

Skönt med ytterligare en seger och sex mål framåt. När hände det senast? Urban Omark visade vägen genom att helt på egen hand gör 1-0 i boxplay direkt på tekning. Starkt. Efter viss avslappning/skitmål för Huddinge gör Löven två psykologiska mål i slutminuten av första perioden som Huddinge aldrig hämtar sig från. Sedan spär man på med ett par mål i andra för att sedan spela av matchen i tredje. Helt enligt regelboken. Viktigt att inte förta sig inför söndagens viktiga sexpoängsmatch mot Västerås. Avslutar med svaret på frågan: Mot Borås i premiären.

Statistik från matchen
1:a period:
0 - 1 (04.27) Urban Omark (u.a)
1 - 1 (11.46) Victor Ahlström (Oscar Ahlström,Roger Jönsson)
2 - 1 (17.22) Christer Andersson (Dave Lindarv,Roger Jönsson)
2 - 2 (19.14) Kristofer Berglund (Nicklas Johanson,Fredrik Davidsson)
2 - 3 (19.54) Mattias Wennerberg(Johan Forsberg,Johan Svedberg)

2:a period:
2 - 4 (22.28) Christopher Thörn (Jon Palmebjörk,Mattias Hellström)
2 - 5 (35.35) Johan Forsberg (u.a.)

3:e period:
2 - 6 (53.40) Urban Omark (Johan Forsberg,Jonathan Carlsson)
3 - 6 (55.56) Fredrik Sonntag (Tony Lagerström,Roger Jönsson)
Skott: 23-31
Domare: Patrik Sjöberg

+++

Leksand gör fem mål på sju skott i andra perioden mot Nyköping. Måste vara världsrekord! Finns väl bara en som skulle kunna gjort något liknande och ironiskt nog sitter han som sportchef i motståndarlaget.

1 kommentar:

Anonym sa...

Härligt med en seger till på bortaplan, med gårdagens seger har Löven redan nu lyckats ta sex segrar på bortais. Det är faktiskt lika många som de vann på hela förra säsongen.

Även om laget igår lyckades peta in sex puckar känns det som offensiven inte är tillräckligt vass i år. Den här säsongen har Löven hittills gjort 79 mål och samtidigt släppt in 71. Vid en jämförelse med fjolårets statistik kan vi se att laget gör ca 0,43 mål färre per match och samtidigt släpper in 0,14 mål fler. Att vi släpper några fler mål är väl inte hela världen, fast ett lag som tillhör toppen, oavsett serie, ska kunna prestera ett rejält överskott av mål. Det visar rätt tydligt vilka kvaliteter som dagens trupp besitter, och vilka som evntuellt fattas. Om det sedan är med brunkarstilen eller ett något mer spelande lag som vi skulle fira framgångar med i ett eventuellt kval återstår att se.

Jag vill passa på att gratulera Kritofer Berglund till säsongens första balja. Fast med sina 16 assist ligger han ändå i topp i lagets interna poängliga. Att denna unga kille endast tagit tre utvisingar i år och faktiskt lirat +9 är helt otroligt. Jag längtar redan till J-VM, där kommer vi garanterat att få njuta av Kristofers härliga spel. Tyvärr är denna turnering ett alldeles för bra skyltfönster och risken är mer än uppenbar att de få scouter och eller sportchefer som inte insett denna killes kapacitet gör det vid denna turnering.

Google