måndag 3 mars 2008

A-laget vs. J-20

A-lagets poängförlust i fredags mot Växjö och J-20 lagets förlust mot Mora i helgen har satt klubben i en riktigt oskön sits. En seger för A-laget hade inneburit en bägad fjärdeplats och seger för juniorerna där hade inneburit att man haft stora chanser att slippa kval.

Hur gör Fagervall?
Nu återstår tre matcher för juniroerna och man har tre poäng tillgodo på AIK, men bara en av matcherna är på hemmaplan. Hur kommer då Fagervall och kompani att agera? Juniorerna spelar ikväll denna sista hemmamatch då Modo kommer på besök och frågan man ställer sig är hur många A-lagsspelare man vågar avvara? Vän av minne vet att A-laget har en dyngviktig bortamatch mot Nyköping i sista omgången på onsdag där poäng mer eller mindre krävs. Jag har nämligen svårt att tro att Västerås inte klarar av Malmö på hemmaplan. Ett Västerås som i och med Lövens lilla debakel mot Växjö fått en gratischans att återta fjädeplatsen. Hur går då en match mellan en heltaggad Västerås mot ett Malmö som bara inväntar kvalserien? En given etta i mina ögon och därför måste Löven ta minst en poäng mot Nyköping för att hålla undan.
Samtidigt måste juniorerna helst vinna ikväll för att slippa åka ned till Stockholm till helgen poängkrav mot AIK. Eftersom A-lagets Play-off startar på fredag lär man knappast kunna ta med sig några A-lagsspelare som förstärkning.

Klubben har helt enkelt satt sig i en jäkla situation, allt för att man inte kunde bemästra ett Växjö som inte hade något som helst att spela för. Seger där och man hade i lugn och ro kunnat förbereda sig för playoff och satsa med många A-lagsspelare i juniorlaget för att fixa deras biff och sedan vila dessa spelare i Nyköpingmatchen. Nu blev det inte så och hur agerar då Fagge & Co?

Klubben har nu följande spelschema i veckan:
Måndag: J-20 Löven-Modo
Ondag: A-laget Löven-Nyköping
Fredag: A-lagetPlayoff 1:1, J-20 Mora-Löven
Lördag: J-20 AIK-Löven
Söndag: A-laget Play off 1:2

Blir det Lövenjubel när veckan är till ända?


Jag vill tro att man satsar på kvällens match, men samtidigt: Vilka spelare klarar fyra matcher på sju dagar? Kung Kenny gjorde det, men frågan är om någon i Löven gör det? Misstänker att det kan bli samma trojka som spelade i helgens match mot Mora dvs. Kristofer Berglund, Erik Lindberg och Jon Palmebjörk. Varför inte slänga in Jonnie Klarsson och Karl-Johan Lundström också?

Hur som helst står vi inför en djävulsk vecka, allt för en rötet dålig insats mot Växjö i fredags.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant inlägg och frågeställningen är verkligen berättigad. Jag har visserligen inte lika bra koll på de resultat som J-20 gjort kontra A-laget, fast spontant känns det som att båda lagen tappat ett antal poäng väl enkelt och högst onödigt.

Generellt sätt är såklart A-laget viktigare än J-20 på kort sikt, men i den situationen nu föreningen satt sig har vi ett handfull matcher som är avgörande inte bara för den här säsongen utan ett antal framöver.

Att A-laget inte lyckats sätta sin smash trots otaliga lägen är en gåta. Sedan känns det som föreningen i stort vaknat lite sent när det gäller J-20. Eftersom de jobbat så hårt för att förbättra statusen på gymnasiet, så skulle de för länge sedan ha haft en uttalad policy och tydliga riktlinjer och sett till att J-20 förstärkts med spelare från A-laget.

Men visst seger i kväll mot Modo för J-20 och torsk i sudden mot Nyköping på onsdag så slår sig säkert alla ansvariga för bröstet och är stolta. Även om det slutar lyckligt så känns allt verkligen så onödigt...

löven-bloggaren sa...

Steg ett avklarat, men nu får nog junisarna klara sig själva eller hur?

Google