måndag 7 april 2008

Micke stannar/Kvalseriesnack

Mikael Andersson tackar nej till Timrå och stannar således som sportchef i Björklöven, vilket jag tycker är ett bra beslut. Han har börjat bygga något och det hade skänts märkligt om han lämnat i det skedet. Nu kör vi vidare.
+++
Har inte skrivit en rad om kvalserien hitills, mycket pga av att Löven inte gick dit. Nu kan jag dock inte hålla mig längre, för när hade vi en sån spänning senast? Fem lag som fortfarande har chansen med bara två omgångar kvar.... och Rögle(!!?) sitter i framsätet!

Näst sista omgången
Brynäs IF - Leksands IF
IF Malmö Redhawks - Rögle BK
Mora IK - VIK Västerås HK

Hur går det då?
Tror definitivt på att Brynäs vinner mot Leksand imorgon och på så sätt sågar av Leksand från vidare chanser. Att ta Brynäs borta är i normala fall svårt och med den press Leksand har på sig att ta sig upp ter sig den uppgiften näst intill omöjlig och hur gör man med målvaktsposten? Vågar man peta Belfour igen?

Mora bör definitivt ta Västerås och någon större utläggning om det lär nog inte behövas.

Återstår gör då mötet mellan Malmö och Rögle. En match som det är rätt omöjlig att sia utgången på. Rögle har plusstatistik i tidigare möten i kampen om Skåne. Man har faktiskt inte förlorat mot Malmö i år. Hemmaplan bör ge Malmö en fördel, men det metala bör ge Rögle en fördel. Kommer Kenny att spela? Kan gå hur som helst. Garderar.

Då skulle vi kunna ha en tabell inför sista omgången som ser ut som följer:

  1. Malmö 9 15/18p
  2. Brynäs 9 16p
  3. Mora 9 16p
  4. Rögle 9 15/18p
  5. Leksand 9 12p
  6. Västerås 9 3p
Sista omgången
Rögle BK - Mora IK
Leksands IF - IF Malmö Redhawks
VIK Västerås HK - Brynäs IF

Här blir det riktigt intressant. Brynäs klarar pressen och slår ett omotiverat Västerås och tar den ena elitserieplatsen.

Malmö bör ta ett besviket Leksand inför folktomma läktare och således ha möjligheten på den andra elitserieplatsen.

Om något annat händer i dessa två matcher och hur det gick i matchen mellan Malmö-Rögle i omgången innan får match tre oändlig betydelse. Då kan vinnaren mellan Rögle och Mora slinka förbi och ta en ES-plats och ju mer jag tänker på det har ju Rögle en jäkla chans, eller hur? Vem trodde det när KS drog igång? Inte jag ska jag villigt erkänna. Någon som förstår mitt resonemang? Jag gör det knappt själv.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilket getingbo alltså, det enda som känns riktigt klart är att VIK lirar i AS nästa säsong med. Av de övriga lagen kan nästan vilket lag ha nerver att fixa det här..den med nerverna innanför tröjorna fixar det här!!

Leksand tror jag kraschar i morgon, om då slaget om Lill-Danmark slutar oavgjort har vi fyra lag på samma p inför den sista rundan. Nog kan vi snacka dramatik alltid.

Om kung Kenny är hel så har Rögle faktiskt chansen på riktigt allvar. Ett avsågat Leksand skulle nog kunna ha moral och stolthet och lugga Malmö i sista och samma kväll skulle den sparkade och sedan återuppståndne Boork få lite upprättelse. ...eller kan det rent bli helt masfritt i ES 08/09??

Google