tisdag 15 april 2008

Nytt prestigemöte i Livehockey (Uppdaterad)

I skuggan av SM-finaldramatiken spelas ikväll träningsmatcher i Livehockey. För tredje gången den här säsongen drabbar Long Island Ducks och Charlestown Chiefs ihop. För andra gången står Ducks för värdskapet. De bägge tidigare mötena har slutat med väntade segrar (5-2, 5-1) för det rutinerade Chiefs. Ducks, som kan liknas vid den finnige kusinen från landet, ser matchandet mer som en kul grej och som en möjlighet att ge det unga, orutinerade laget en boost för framtiden och kommade stordåd. Av Ducks trupp på 22 man är hela 17 stycken tonåringar, i jämförelse med Chiefs ynka fem stycken. Nyckeln till framgång för Ducks del är att hålla sig från utvisningsbåset. Man har i de tidigare mötena dragit på sig elva 2 minutersutvisningar vilket resulterat i fem baklängesmål, vilket också visar på Chiefs fruktade powerplay. Själv har Ducks bara gjort ett mål på sju utvisningar för Chiefs. Chiefs väntas ta en relativt enkel seger och vi får nog vänta ett antal säsonger innan Ducks på allvar kan hota Chiefs inbördes chefsställing.

Läget i lagen:

Long Island Ducks
I Ducks gör nyförvärvet 17-årige talangen Bo Olofsson debut och får chansen i andrafemman bredvid Einar Ternstedt och Ingemar Malmqvist. Matthias Marklund väntas ta platsen i mål. henry Wilandr brukar tända till i dessa prestigemöten. han har gjort mål i bägge de tidigare möterna och kan säkert dyka upp i målprotokollet även ikväll.

Skadeläget: Bo Göransson saknas i kvällens match efter skada i sinbedutmatch för klubben i söndags. Det finns små förhoppningar att han kan vara återställd till torsdagens seriematch.

Charlestown Chiefs
I Chiefs väntas nyförvärvet Karl Lagerfeldt göra debut för klubben. Förhoppningsvis spelar han också bättre livehockey än han doftar. Även nyförvärven Ossi Travanti och Georgy Ursmanov, som satt på bänken i klubbens senaste match, väntas få göra riktigt debut ikväll. Het i tidigare möten mellan lagen har varit den rutinerade backen, 35-åringen Hjallmar Augustsson, som gjort 2 mål och 3 ass på den två möterna. Imponerande av en kille med 142 matcher i bagaget att tända till i till synes betydelselösa träningsmatcher mot fjuniga rookiesar. Även Matthias Runegrund har mäktat med 5 poäng (1+4) i de tidigare mötena.

Skadeläget: Chiefs har en skadefri trupp och väntas ställa upp med starkaste lag.
Tidigare möten:
25/3 Long Island Ducks - Charlestown Chiefs 2-5
1/4 Charlestown Chiefs - Long Island Ducks 5-1

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vi lirar nog i blått ikväll... men lycka till!!

löven-bloggaren sa...

Dubbla uppdateraingar gjorda.

Google