onsdag 16 april 2008

Än chefar Chiefs

Gårdagens träningsmatch i Hanrahan Center blev den målmässig tuffaste och tätaste matchen hittills i år. Trots att Chiefs dominerar den första perioden fick Ducks det så viktiga första målet i matchens första powerplay halvägs i perioden. Tidigt i andra kan Chiefs kvittera, också det målet i powerplay och peridoen fortsätter i samma anda. Chiefs mot Matthias Marklund i Duckskassen. Ducks får dock tre möjligheter i powerplay utan att kunna förvalta chansena och reultatet 1-1 efter två perioder måste ses som smickrande för Ducks. I inledningen av den tredje perioden, när Chiefs åter via ett powerplay kan ta ledningen, känns mönstret igen. Ducks är återigen på väg att förlora matchen via utvisningsbåset. Ducks tar sig dock samman och efter att ha tagit ut målvakten i slutet kan laget kvittera med blott fyra sekunder kvar. I den följande sudden går Ducks inte att känna igen. laget får omgående chansen i powerplay, men misslyckas fatalt utan ett enda skott på mål och bara nio sekunder efter att Chiefs blivit fulltaligt kan man avgöra matchen genom Charlie Lantz.

Ducks gör till syvene och sist en gedigen insats och visar att man närmar sig det rutinerade Charlstown Chiefs. Laget måste avsevärt förbättra sitt powerplay. Ett mål på åtta försök (12,5 %) håller inte om man vill vinna matcher. Inte heller håller det att släppa in 2 mål på fem tillfällen i boxplay (60 %). Matthias Marklund får dock klart godkänt i Duckskassen. Även forwarden Bror Tillbrandt tillsammans med backparet Clas Chrstiansson och Charles Sand kan kvittera ut bra betyg.

I Chiefs testade man andramålvakten Adam Stenbeck utan någon störe lycka. Bland utespelarna handlade det mycket om andrafemmans Matthias Runegrund och Hjalmar Augustsson, som i vanlig ordning utmärkte sig i dessa prestigemöten lagen emellan. Rykten i spelargången efter matchen gör gällande att Hjalmar Augustsson väntas erbjudas en plats i tränarstaben efter avslutad karriär, vilket givetvis måste ses som ett genidrag av ledningen, eftesom karl verkar ha ett klubbhjärta större än skogarna i Värmland.

1:a perioden:
1-0 Ted Almlind (Jarl Hemmingsson, Bror Tillbrandt) PP

2:a perioden:
1-1 Egon Krotecki (Georgy Urmanov, Matthias Runegrund) PP

3:e perioden:
1-2 Stig Markström (Georgy Urmanov, Matthias Runegrund) PP
2-2 Bror Tillbrandt (Clas Christiansson, Jarl Hemmingsson) tid 19:56!!

Sudden death:
2-3 Charlie Lantz (Matteus Zettergren)

Utvisningar: Ducks: 5x2 min, Chiefs: 8x2 min

Skott: 18 - 43 (5-11, 7-14, 6-14, 0-4)

Publik: 537

2 kommentarer:

Anonym sa...

Phu, först nu har jag hämtat mig efter gårdagskvällens batalj.

Äntligen fick vi ett efterlängtat derby med mycket känslor och målmässigt tätt hela vägen till signalen. Ducks ungdomliga entusiasm med därigenom frejdigt och fyndigt spel visade sig räcka väldigt långt mot ett för dagen lite oinspirerat Chiefs. Att motivation står sig bra mot klass fick vi ett ytterligare bevis på...

Jag längtar redan till nästa möte, då spelar Chiefs hemma. Om Ankorna fortsätter i samma stil kommer jag om ett eller ett par möten att lyfta på kepsen och gratulera till en första segern...

löven-bloggaren sa...

Tackar för berömmet, men jag tror som du själv säger att oinspiration från dina spelare låg bakom den täta matcher. Jag ser inte på något sätt i den närmsta framtiden hur Ducks ska rå på ett så pass rutinerat och starkt lag som Chiefs. Ducks fortsätter "duck" på den inslagna vägen och hoppas att inom 2-3 säsonger kunna ta den första segern.

Google