torsdag 17 januari 2008

Den senaste veckan

Jag tappade totalt sugen efter förlusten mot Sundsvall. Inte för att det var en given seger, men för att citera Sundsvalls Niklas Zetterström: - Löven får inte vinna för mycket, jag minns inte ens när vi senast lyckades slå dem i en seriematch senast. Löven brukar vinna och den här matchen kändes som en sån som man bara måste vinna för att kunna forsätta kampen om fjärdeplatsen. Nu i efterhand har det visat sig att Växjö passade på att förlora mot både Hammarby hemma i samma omgång och igår till min stora förtjusning borta mot Huddinge. Namn med Ahl inuti är gångbara i dessa dagar. Lägg till att Västerås igår bara tog en poäng hemma mot Oskarshamn. En poäng som känns rätt skitnödig sett ur Oskarshamnögon (och givetvis lövenögon också) eftersom bortalagetledde med 2-5 med 6:49 kvar av matchen. Slarvigt Oskarshamn!!!

Vad mer har hänt? Jo, Jussi Heikkinen har anlänt och ska vad jag förstår ska han bilda backpar med Kristofer Berglund. Det borde bli ett sevärt par. Frågan är väl vem som ska ta den defensiva uppgiften? Jag var lite inne på att spela Jussi ihop med Johan Svedberg där Johan får ta den defensiva biten och ge Jussi fria tyglar framåt. Det skulle fria Johan från den offensiva biten som han inte riktigt klarar av. Frågan skulle då bli blivit om de skulle vara första eller andra backpar? Om de skulle vara första skulle det innebära att kristoffer hamnat i andra och ska lagets stjärna placeras där? Tveksamt. Samtidigt bör ett nyförvärv av Jussis kaliber placerar i första femman, så Faggys val med krisoffer och Jussi ihop är nog korrekt.

Vår omröstning om vad vi i första hand ska göra med Rahimipengarna visade på jämt skägg (23 % var) mellan förvärv av en PP-back, satsa pengar på att behålla Tobbe Lundström samt att laga taket. Backen har kommit, men eftersom Rahimipengarna ännu ligger orörda återstår två alternativ. Laga taket och behålla Tobbe. Jag kanske ska klargöra vad detta rör sig om. Jag har av säkra källor fått veta att Mats Lavander försöker locka över Tobbe till Luleå till nästa säsong. Tråkigt att höra att spelaren med vad jag trodde hade stort Lövenhjärta försöker ta klubbens viktigaste spelare. Ett mindre antal ville att penghar skulle satsas på att behålla Kristofer Berglund och det är förståeligt. Har lär försvinna hur vi än gör. Han ska uppåt i systemet, så enkelt är det och det inser även fansen. Än färre ville värva in en målskytt sk. sniper. Det var något överraskande för mig, men resultatet bottnar nog i tron på Johan Bergmark som verkar vara på väg till gammalt gått slag. Frågan är vad som händer nu nät Tobias Forsberg försvunnit? Ingen ville satsa på ungdomsverksamheten i första hand.

Någon idiot häcklade Löven på nätet.Moget. Klipp dig och skaffa en praoplats.

Nybro imorgon. Återkommer med tankar kring den. Har du några tankar kring något av ovanstående, känn dig fri att kommentera. Lövenbloggarens åsikter tål att kommenteras, i såväl med- som motgång.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker också det kändes förbannat onödigt att tappa poäng i Sundsvall, särskilt när så många andra matcher nu tycks gå lövens väg... men eftersom jag innan tippade 2-2 så var jag väl inte direkt förvånad. Så typiskt löven på något sätt!!

Jag kan omöjligt förstå varför våra två bästa spelförande backar ska tussas ihop. Det är klart att det hade inte varit kul att komma hit och få lira med Lindberg.

Hellre Svedberg-Berglund och Heikkinen-Lundström, tror garanterat våra unga skulle trivas och växa med att lira med dessa herrar. Sedan gillar jag att vi har två par som kan annat än icing.

Någon tanke utifrån enkäten kan vara på sin plats. På kort sikt tycker nog ingen att juniorer är något att satsa på, sedan när de dessutom sticker vidare direkt eftersom de är så bra.. ;-)

På lång sikt är det självfallet det bästa och viktigaste av de alternativ som bloggaren föreslog. Utan egna spelare, som publiken kan identifiera sig med och därigenom känna starkare för skulle inte löven locka den publik de gör. En annan aspekt är dessutom att vi i den här regionen inte har sådana företag/sponsorer så att vi kan köpa färdigt. ..sedan är det inte helt säkert heller att lag med ekonomi lockar publik och därigenom kan behålla sin position. På lång sikt är det otroligt viktigt att föreningen själv kan fostra och utbilda egna spelare. Om man sedan kryddar en sådan trupp med riktiga russin så kan det bli fantastiskt.

Nu laddar vi för matchen i morgon, ska vi säga 5-2??

löven-bloggaren sa...

Jag sticker ut hakan och tror på en enkel seger. Dels för den förra pinsamma förlusten och dels en drömstart för Jussi (1+1 i första perioden) får laget att slappna av och spela ut.6-1!

Google