fredag 18 januari 2008

Hur trygg får man bli? (Uppdaterad)

Fredrik Näsvall till Löven? Tror inte att han skulle göra bort sig, I PP skulle han definitivt vara en tillgång med sin kyla, men är väl inte ett lags drömvärvning när det gäller stämningen i omklädningsrummet. Något verkar i alla fall avar på gång. vad annat kan Micke Andersson ha menat när han dementerade Näsvalssryktet: Han är inte den spelartyp vi söker?

Däremot tycker jag att det är märkligt att när det pratas om Lövens forwards är oftast bara antalet 14 stycken som nämns. Jomenvisst är det bra att ha spelare att ta av, men kvantitet är ingen garanti för kvalitet. Bara för att Löven har bra konkurrens innebär det inte med automatik att vi blir så jäkla mycket bättre. Vissa spelare har en viss högstanivå och den höjs inte nämnvärt pga. konkurrens. Varför kan andra lag skeppa iväg spelare som underpresterar för att sedan ersätta med nytt? Ska Löven bli en klubb där man kör med någon form social verksamhet och att spelarna ska känna sån trygghet att de vet att, även om de underpresterar, riskerar det inte att bli utbytta? Jag är övertygad att andra klubbar skulle vara intresserade att ta över kontrakt av spelare typ Niklas Strandberg, Jimmy Blixt och Jon Palmebjörk eller för den delen också Daniel Olofsson eller Fredrik Davidsson. Ser man per krona måste de två sistnämnda vara de som utan tvekan levererar minst.

Om spelarna visste att dom riskerade att få byta klubb under säsongen om man inte presterade skulle vissa få en nyttig press att prestera. Genom att göra sig av med spelare som underpresterar under en längre tid skulle ge utrymme rent ekonomisk att förstärka eller i alla fall förändra laget. Det vore till exempel intressant att se AIK:s Mattias Beck i Löventröjan. Hur dyr kan han vara? Sundsvalls Niklas Zetterström och Piteås Niklas Granberg är två andra.

Nu talar jag inte om att skeppa iväg alla dessa spelare. Jag vet lika väl som många andra att man kan inte förändra en trupp hur mycket som helst under en säsong och i år har det kanske varit i mesta laget med ideliga lån och nu två finska förvärv på kort tid. Trygghet bygger också framgång, men den måste finnas en gräns för tryggheten.
+++
Hyfsat mål
+++
Det verkar som om pengarna går till taket. Har Bedros lyssat till fansen och läst bloggen?

1 kommentar:

Anonym sa...

Problemet med truppen skapade de själva när de till sist signat hela fjolårstruppen, av de som ville vara kvar.

Istället tycker jag de skulle valt ut en stomme, kryddat den med lirare utifrån och sedan "fyllt" truppen med egna juniorer. Dessa hade fått utvecklats av att spela i både juniorserien och AS. Skulle sedan truppen ha behövts förändras hade det varit betydligt lättare att låna ut juniorerna till andra klubbar än att skeppa Olofsson, Davidsson, Blixt, Strandberg eller Lindberg.

Samtidigt borde ju kanske tex. Piteå vara intresserade av några av dessa till ett ev kval.

Intressant ändå vad som sagts i diskussionen kring Näsvall. Nu är han inte kontaktad och inte heller den typen de söker....jag som inte trodde att tomten fanns.

Google