onsdag 23 januari 2008

Inför matchen mot Leksand (Uppdaterad)

Oerhört viktig match. Seger och är på riktigt allvar med i kampen om tredjeplatsen. Löven brukar kunna höja sig mot riktigt bra lag och att säga att leksand är det är väl en underdrift.

Så här ser laget ut ikväll. Jag och övriga fans (i alla fall många) fick inget gehör för att matcha Sami med mer "ordinarie" spelare. Han får helt enkelt brunka vidare med Blixt och Jooon!

Målvakter: Tobias Lundström (Thomas Sehlstedt)

Förstafemman: Johan Svedberg, Patrik Nevalainen – Daniel Olofsson, Magnus Gästrin, Fredrik Davidsson

Andrafemman: Jussi Heikkinen, Kristofer Berglund – Jimmy Blixt, Sami Ryhänen, Jon Palmebjörk

Tredjefemman: Niklas Strandberg, Andreas Lindahl – Johan Forsberg, Urban Omark, Mattias Wennerberg

Fjärdekedjan: Erik Lindberg, Karl-Johan Lundström – Christopher Thörn, Mattias Hellström, Nicklas Johansson


Man har även tränat ihop 2 pp-formationer som ser intressanta ut.

PP 1: Jussi Heikkinen, Kristofer Berglund - Sami Ryhänen, Daniel Olofsson, Magnus Gästrin

PP 2: Andreas Lindahl, Niklas Strandberg - Mattias Wennerberg, Urban Omark, Johan Forsberg

+++
Micke Andersson har börjat snacka nytt kontrakt med Krisse Berglund och det är helt rätt. Om man, mot förmodan, kan behålla honom är mycket vunnet. Nr 2 Micke måste snacka med är givetvis Tobbe Lundström. Klubben måste i ett tidigt skede visa vad han betyder för klubben. Om man avvaktar är det som att säga,"- du är inte viktigare än någon annan i truppen" och då lär han sticka som en ostmacka 30 mil norrut. Frågan är om chansen inte är större att Tobbe stannar än Krisse. Killen är kung i JVM, det snackas om test i Tre Kronor, han chefar i ett av allsvenskans bästa lag. Varför skulle han välja att stanna? Jag tycker att klubben skulle börja att kontraktera Tobbe.

+++
Ikväll ska vi givetvis vinna mot Leksand. Det måste jag bara tro på. Samtidigt kan jag inte annat än blir avundsjuk på Leksandsfansen. Jag vet själv hur det är när silly season rykten florerar. Det blir en drog, ett hockeynarkotika helt enkelt och frågan är inte hur härligt hockeyhöga Leksandsfans måste vara i hela Sveriges avlånga land.

Leksand kommer kl. 15.00 idag att hålla en presskonferens och självklart rör det sig om att presentera ett nyförvärv eller möjligen två (en back och en forward). Ingen vet ännu med säkerhet vem eller vilka dom är, men det har ju talats mycket om tjecken Michal Grosek och till 99 % bör det väl vara han. Det ryktas att nr 2 ska vara backen Lars Jonsson. Jo, just den Lars Jonsson som säsongen 2002-2003 gjorde nio matcher (3 mål +4 ass) i Löventröjan. Efter en skadedrabbat säsong i Philadelphia pratas det om att han ska få fart på karriären via en sväng till Leksand. Ett stående rykte har ju hela säsongen varit Teemu Selänne och även Petteri Nummelin har nämts. Vi drömmer om Fredrik Näsvall, Per-Anton Lundström och Aki Heino. Det är verkligen skilda världar vi lever i. Inget illa menat med Löven nyförvärv, men tänk om vi hade dom pengarna? Nu ska vi ikväll i alla fall visa Leksand, pengar eller inte, att David kan slå Goliat. Sedan kan Leksand svischa vidare mot ES. Vi kommer också dit så småningom. Det är jag övertygat om.

Ps. Det blev Grosek. Spelar dock inte ikväll. Ds

1 kommentar:

Anonym sa...

Fy fan vilken match det kommer att bli i kväll! Jag tror att det blir tätt, tufft som en typisk kvalmatch. Att lagen får skiljas åt i en sudden känns klockrent, ska vi säga 2-2 vid full tid?? Målskyttar Gästrin & Wennerberg, sedan drömmer jag bara om att vi avgör i sudden...

Google